Birkózás: nemzetközi rangadó a tatai edzőtáborban – videó

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.12.05. 12:07
null
Frank Chamizo és Muszukajev Iszmail meccse feldobta a tatai edzőtábort (Fotó: MBSZ/Martin Gábor)
A magyar, a spanyol és az olasz birkózóválogatott közös tatai edzőtáborában kontrollmérkőzésen összecsapott egymással a 2019-ben vb-bronzérmet és olimpiai kvótát szerző Muszukajev Iszmail és a kubai születésű, kétszeres vb- és háromszoros Eb-győztes, ötkarikás harmadik Frank Chamizo.

Egy hét múlva kezdődik Belgrádban az egyéni világkupa, a pandémiával sújtott 2020-as év fő versenye, erre készülnek Tatán a magyar szabadfogású birkózók is az olaszokkal és a spanyolokkal közös nemzetközi edzőtáborban.

Ez a szereposztás lehetővé tett egy igazi rangadót az úgynevezett kontrollmérkőzések egyikén, a magyar színeket Muszukajev Iszmail, az olaszt Frank Chamizo képviselte. Utóbbi tíz éve még 55 kilósként nyert pánamerikai, tavaly viszont már 74 kilóban Európa-bajnokságot, jelenleg tehát két súlycsoporttal feljebb szerepel, mint a 65 kilós Muszukajev.

A magyar színekben versenyző Muszukajevről itt nézhet meg egy korábbi videót.

A Magyar Birkózószövetség hírleveléből kiderül, hogy tatai összecsapásuk kiegyenlített volt, s látványosságában a szakág minden szépségét felvonultatta. Íme, a kontrollmeccs videón:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik