Birkózás: négy érmet szerzett a női válogatott Kijevben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.02.15. 14:19
Négy érmet szerzett a magyar női birkózó-válogatott a Kijevben rendezett nemzetközi viadalon.

A magyar szövetség hétfői tájékoztatása szerint a tíz ország sportolóit felvonultató női versenyben Sleisz Gabriella 60 kilogrammban második lett, míg Sastin Marianna (63 kg), Dénes Mercédesz (53) és Wilson Vanessa (69) egyformán a harmadik helyen végzett. Galambos Ramóna ötödikként zárt, miután a bronzmeccsen Dénessel szemben alulmaradt.Sastin Marianna (63 kg), Dénes Mercédesz (53) és Wilson Vanessa (69) egyformán a harmadik helyen végzett. Galambos Ramóna ötödikként zárt, miután a bronzmeccsen Dénessel szemben alulmaradt.

A magyarok kéthetes kijevi edzőtáborozást zártak le a versennyel, melyen a csapat egyik legjobbja, a tavalyi Európai Játékokon győztes Barka Emese nem indult, miután meghúzódott a válla, s Gulyás István szövetségi kapitány nem akart egy súlyosabb sérülést kockáztatni.

„Nem túl nagy létszámú, de igen sűrű mezőny jött össze, amelyben mindenki helytállt. Elégedett vagyok a lányokkal, különösen két hét edzőtáborozás után. Sastin Marianna bronzmérkőzése tetszett a legjobban, ám a többiek is mutattak pozitívumokat” – nyilatkozta a szakvezető, hozzátéve, hogy csütörtöktől Svédországban folytatják a felkészülést a márciusi, rigai Európa-bajnokságra, s az áprilisban kezdődő olimpiai kvalifikációs versenyekre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik