Birkózás: magyar érmek Svédországban és Dániában

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.02.21. 20:50
Kilenc érmet szereztek a magyar birkózók a hétvégi dániai és svédországi nemzetközi versenyen.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a kötöttfogású férfiak a Thor Masters Kupán léptek szőnyegre a dániai Nykobing Falsterben, s két nem olimpiai súlycsoportot nyertek meg. Korpási Bálint (71 kg) szlovák, norvég és svéd ellenfél után a fináléban Jäger Krisztiánt múlta felül. A világ- és kétszeres Európa-bajnok Bácsi Péter (80 kg) Szabó Patrik mellett két dánt, egy amerikait és egy görögöt győzött le. Jäger Krisztiánt múlta felül. A világ- és kétszeres Európa-bajnok Bácsi Péter (80 kg) Szabó Patrik mellett két dánt, egy amerikait és egy görögöt győzött le.

A két aranyon kívül a magyarok még két ezüstöt szereztek Jäger és Varga Ádám (98) révén, Szabó László (75), Szabó Patrik (80) és Németh Iván (98) pedig a dobogó harmadik fokára
állhatott fel.

A női válogatott a svédországi Klippan Lady Openen szerepelt, ahol 2013-as világbajnok, tavalyi Európa Játékok-első Sastin Marianna régi-új súlycsoportjában, 63 kilóban már zsinórban a harmadik érmét szerezte meg. Ezúttal csak a háromszoros Európa-bajnok lett Anastasija Grigorjeva tudta őt megállítani a fináléban, így második lett.

Az eggyel lejjebbi olimpiai súlycsoportban, 58 kilóban a szintén Európa Játékok-győztes Barka Emese svéd és norvég ellenfelet győzött le, majd orosztól kapott ki a négy között, hogy aztán a bronzmérkőzésen 8:6-ra verjen egy amerikait. A két medál mellé még két ötödik hely is összejött Sleisz Gabriella (60 kg) és Németh Zsanett (75) révén.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik