Birkózás: Kiss Balázs átélte már a poklok poklát is, de mindig feláll a padlóról

Vágólapra másolva!
2018.11.22. 11:43
Kiss Balázs 34 évesen, negyedik nekifutásra jutott ki az olimpiára, pedig már azt is mondták neki, hagyjon fel az élsporttal. Világbajnok birkózónk azonban nem az a feladós fajta, pláne ha megvan a kellő motivációja. Kezdetben ezt a hamburger jelentette... A Sportkrémnek a kezdetekről, és pályafutása legnagyobb töréseiről is beszélt. 

Kiss Balázs elpusztíthatatlan, s ezt a lelkierejének tulajdonítja. Pedig pályafutása alatt többször is fel kellett állnia a padlóról, hogy visszatérjen a birkózószőnyegre. Az egyik legnagyobb törésnek az eltiltása mellett azt tartja, hogy 2012-ben, immár világbajnokként, harmadik nekifutásra is lemaradt az olimpiáról. A mindig életvidám Balu megpróbáltatásai a riói olimpia előtt nyaki gerincsérv formájában folytatódtak.Kiss Balázs elpusztíthatatlan, s ezt a lelkierejének tulajdonítja. Pedig pályafutása alatt többször is fel kellett állnia a padlóról, hogy visszatérjen a birkózószőnyegre. Az egyik legnagyobb törésnek az eltiltása mellett azt tartja, hogy 2012-ben, immár világbajnokként, harmadik nekifutásra is lemaradt az olimpiáról. A mindig életvidám Balu megpróbáltatásai a riói olimpia előtt nyaki gerincsérv formájában folytatódtak.

„A poklok poklát éltem meg. Egyrészt iszonyatos fájdalmaim voltak, nem tudtam aludni, meg maga a kétségbeesés, hogy semmilyen munkát nem tudtam elvégezni, miközben fél éven belül olimpia van. Nem azt mondták, hogy nem fognak összedrótozni, hanem hogy»Baluka, abba kellene hagyni a birkózást, mert nagyon meleg ez a sztori«. Hogy ebből sikerült felállnom, akkor tettem nagy tanúbizonyságot a lelkierőmről.”

Gyerekkora óta a BVSC jelenti a második otthonát, ahol először édesapja sportágát, a vízilabdát próbálta ki. De hiába jeleskedett édesanyja is labdasportban, a röplabdában, neki semmi labdaérzéke nem volt. Úszásban sem jöttek a sikerélmények, így került a birkózóterembe, s első versenyét mindjárt meg is nyerte. Ehhez azonban szükség volt a kellő motivációra. S hogy mi volt az, videónkból kiderül.

Ha még többet szeretne megtudni a budapesti világbajnokságon ötödik helyet szerző birkózóról, aki 35 évesen a tokiói olimpiai kvalifikációnak is nekivág, keresse pénteken a Nemzeti Sport Sportkrém mellékletét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik