Birkózás: kedden döntenek a világbajnokság megrendezéséről

Vágólapra másolva!
2020.11.07. 11:33
null
Hamarosan kiderül, lesz-e idén birkózó-vb (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) vezérkara kedden határoz arról, hogy megtartják-e Belgrádban a december közepére tervezett világbajnokságot.

Eredetileg e hét péntekre ígérték a döntést – amelyet online szavazás keretében hoznak meg – de utóbb módosították az időpontot a jövő hét elejére. A halasztást Mihail Mamiasvili, az orosz sportági szövetség elnöke, az UWW alelnöke tudatta.

Az UWW július elején jelentette be, hogy a koronavírus-járvány ellenére idén teljes vb-t akar rendezni a szerb fővárosban. Nenad Lalovic, a nemzetközi szövetség szerb elnöke akkor úgy fogalmazott, hogy óvatosan optimisták a birkózás decemberi visszatérésével kapcsolatban.

„A sportolók, az edzők és a közreműködők biztonsága a legfontosabb, és mindent megteszünk, hogy ezt Belgrádban is lehetővé tegyük”– mondta az UWW elnöke.

Az év végi világbajnokság a tervek szerint december 12-én kezdődne és 20-áig tartana. Az esemény megrendezését október közepén megerősítették, ám azóta az amerikaiak és a japánok is bejelentették, hogy nem indulnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik