Birkózás: hazánk rendezi az európai olimpiai kvalifikációs versenyt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.07.10. 14:04
null
Korpási Bálint, Németh Szilárd elnök, Lőrincz Viktor (Fotó: MBSZ/Róth Tamás)
A Magyar Birkózószövetség beszámolója szerint Magyarország rendezheti a 2020-as európai olimpiai kvalifikációs versenyt. Hatalmas sportdiplomáciai siker ez, hiszen Azerbajdzsán, Szerbia és Olaszország is pályázott.

A 2020-as tokiói nyári olimpiára háromféleképpen lehet kijutni: a szeptember végi kazahsztáni világbajnokságról súlycsoportonként az első hat, a négy kontinens selejtezőiről két-két, majd a világkvalifikációs tornáról szintén két birkózó, összesen tehát kategóriánként tizenhat jut el az ötkarikás szőnyegre. Mindhárom szakágban hat-hat, együttesen tizennyolc súlycsoport érintett.

„Újabb nagyszerű lehetőség ez a 2018-as nagy sikerű budapesti világbajnokság után, hogy Magyarország és a magyar birkózócsalád bizonyíthassa az erejét. Nem véletlen, hogy a nemzetközi szövetség, a UWW újra minket választott ki egy ilyen jelentős viadal lebonyolítására. Bízom benne, hogy megismételhetjük a tavalyi sikeres rendezést, miközben birkózóink eredményesek, a hazai szurkolók, sportbarátok és külföldi vendégeink pedig elégedettek lesznek” – fogalmazott Németh Szilárd, a magyar szövetség elnöke.

A versenyt 2020. március 19. és 22. között rendezik meg, a pontos helyszín egyelőre még nem ismert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik