Birkózás: Antal Dániel ezüstérmes a Lengyel Kupán

Vágólapra másolva!
2021.02.08. 09:32
null
Antal Dániel (kékben) ezüstérmet szerzett a Lengyel Kupán (Fotó: MBSZ/Martin Gábor)
Antal Dániel ezüstérmet szerzett a szabadfogású birkózók 70 kilogrammos kategóriájában a sziléziai Milicz városában rendezett Lengyel Kupán – olvasható a magyar sportági szövetség hírlevelében.


Lengyelországi edzőtábora végén a magyar szabadfogású válogatott néhány tagja részt vett az idény első nemzetközi versenyén, a Lengyel Kupán a sziléziai Milicz városában. A legtovább Antal Dániel (70 kg) jutott, aki már a decemberi belgrádi egyéni világkupán is kellemes meglepetést okozott.

Az Újpesti TE orosházi származású fiatal birkózója ezúttal három szép győzelemmel a döntőig masírozott, amelyben 3:0-ra kikapott a hazai színeket képviselő honosított klasszistól, az Európa-bajnok, vb-ezüstérmes Magomedmurad Gadzsievtől és ezüstérmet szerzett.

Honfitársaink közül még ketten lettek helyezettek, Vida Csaba (74 kg) három győzelemmel és két vereséggel, Korcsog Milán (97 kg) két győzelemmel és két vereséggel az 5. helyen végzett.

A kötöttfogásúak jelenleg Tatán készülnek egy nagy nemzetközi edzőtáborban, amelynek végén a lengyelországihoz hasonló nemzetközi megméretésre kerül sor szombaton. A szakemberek szerint a Magyar Nagydíjhoz hasonló szintű, amolyan „mini Eb-re” van kilátás, amely néhány súlycsoportban válogatónak számít a márciusi budapesti európai olimpiai kvalifikációra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik