Birkózás: a Lőrincz testvérek és Kiss az Európai Játékokon

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.05.06. 12:30
Az április Európa-bajnoksággal ellentétben a júniusi Európai Játékokon szőnyegre lépnek majd a magyar kötöttfogású birkózás elmúlt időszakának húzóemberei, a Lőrincz-testvérek és Kiss Balázs is.

„A kontinensbajnokságon Szilvássy Erik révén egy bronzérmet szerzett a szakág. A fiatalok beépítése szempontjából fontos világverseny volt az Eb, most azonban már az Európai Játékokra koncentrálunk” – mondta Sike András szövetségi kapitány, aki Minszkben „beveti” az Eb-n pihenő klasszisait.„A kontinensbajnokságon Szilvássy Erik révén egy bronzérmet szerzett a szakág. A fiatalok beépítése szempontjából fontos világverseny volt az Eb, most azonban már az Európai Játékokra koncentrálunk” – mondta Sike András szövetségi kapitány, aki Minszkben „beveti” az Eb-n pihenő klasszisait.

Az olimpiai és kétszeres világbajnoki ezüstérmes, háromszoros Eb-győztes Lőrincz Tamás (77 kg), öccse, a 2017-es Eb-aranyérmes Lőrincz Viktor (87 kg), illetve a 2009-ben világbajnok Kiss Balázs (97 kg) egyaránt a tavaly októberi budapesti vb-n lépett szőnyegre legutóbb világversenyen, így az Európai Játékok lesz számukra az első jelentős erőpróba 2019-ben, amelynek főversenye a szeptemberi, olimpiai kvalifikációs vb lesz Nur-Szultanban.

Minszkben a magyar kötöttfogásúak öt súlycsoportban szerepelnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik