A vereség ellenére is büszke lehet magára a nagyot küzdő Borics Ádám (Fotó: @BellatorMMA)  
 

ÖSSZEFOGLALÓ

Magyar idő szerint hajnali négy órakor vette kezdetét a Bellator 286, amelyen többek között Borics Ádám aktuális ellenfelének korábbi legyőzője, a tavaly még pehelysúlyú világbajnoknak számító A. J. McKee is ketrecbe lépett – ezúttal könnyűsúlyban, s győzött is. Aztán hajnali 6 óra körül következhetett a főmérkőzés, a sporttörténelmi pillanat: Borics első magyar ketrecharcosként vívott címmeccset a kevert harcművészetek második legnagyobb szervezeténél. A Kaliforniában, Long Beachen rendezett Bellator-gálán nagyjából 200 magyar szurkoló a helyszínről szorított a Kölyök becenevet viselő magyar harcosnak.

 
Mindenkitől bocsánatot kérek – Borics Ádám

Óvatosan kezdtek a felek, érezhető volt a tét, a feszültség. Egy-két veszélytelenebb ütés és combrúgás után Borics egy repülő térdessel próbálkozott, de a brazil hárította. Két perccel a menet vége előtt Pitbull a földre vitte kedvenc szorításában a magyar harcost, ám a Kölyök jól védekezett, és a bíró fel is állította őket. A menet végén a brazil megpróbálkozott egy repülő rúgással – igaz, nem sok veszéllyel, de a menetet így is behúzta. 

Második nekirugaszkodásra is óvatosan kezdett Borics, s míg Freire főleg testre mért ütésekkel talált, neki a rúgásai ültek. Az egyik ilyen ütés során megsérült a Kölyök szemöldöke, azonban ez nem vetette vissza. A kontrabunyóra berendezkedett brazil bő fél perccel a menet vége előtt sikerrel végrehajtott egy take downt, ám nem tudott belőle nagy fölényt kovácsolni.

A harmadik menet elején megint megpróbálkozott Borics a híres rúgásával, a repülő térdessel, de Freire ismét képben volt, majd földre is tudta vinni a Kölyköt. Lent aztán több könyököst is bevitt Boricsnak, aki nem tudott kijönni a szorításból, viszont két perccel a menet vége előtt fel tudott állni – hátán a Pitbull-lal. Bő egy perccel a vége előtt újabb take downt hajtott végre Freire, de ebből gyorsan felállt Borics. 

Ezúttal nem ültek a repülő térdesek... A negyedik menetet az addigiaknál intenzívebben indította el Borics, a címvédő azonban folytatta kontrabunyóját, s remekül tért ki a rúgások, ütések elől, nagyon nehéz volt közel férkőzni hozzá. Két perccel a vége előtt Borics több remek rúgást, ütést is bemutatott, úgy tűnt, egyértelműen övé ez a menet, de amikor már csak másodpercek voltak hátra, Freire is indított egy támadást, s kis híján újra földre került a Kölyök. 

A végén már kockáztatnia kellett BoricsnakAz utolsó menetben Borics már háromütéses sorozatokkal támadta Freire-t, majd egy forgórúgással is megpróbálkozott, de a rákövetkező támadásából a brazil levitte őt, majd ismét a hátára akaszkodott. A Pitbull ekkor már húzta az időt, ahogy lehet, majd jött az utolsó két perc, ekkor pedig Borics vitte le Freire-t a földre. A brazil remekül védekezett ebben a helyzetben is, majd a magyar harcos fölé kerekedett az utolsó másodpercekben. A záró menet már egyértelműen Boricsé lett, de ez kevés volt a győzelemhez.  

Borics Ádám nagyot küzdött, végigcsinálta az öt menetet, nem is volt messze ellenfelétől, ám a bírók végül egyhangú pontozással a brazilnak ítélték a világbajnoki övet. 

A mérkőzés számokban

 
És képekben... 

 

KETRECHARC
BELLATOR 286 (Kalifornia, Long Beach)
VILÁGBAJNOKI CÍMMÉRKŐZÉS

Patrício „Pitbull” Freire–Borics Ádám – Freire egyhangú pontozással megvédte világbajnoki címét  
 
  
Még több