Bajnokok reggelije: Szüleimnél is láttam, hogy nem csak a nők uralkodhatnak a konyhában – Baji Balázs

T. M.T. M.
Vágólapra másolva!
2020.11.02. 09:56
null
Baji Balázs otthonosan mozog a konyhában is (Fotó: Tumbász Hédi)
Főzünk és beszélgetünk. Az utóbbi években a mentális és fizikai felkészülés egyik alappillére lett a megfelelő étrend kiválasztása és betartása. A Nemzeti Sport és a Príma legújabb sorozatában utánajárunk, hogy Magyarország élsportolói milyen táplálkozási szokásokat követnek a versenyszezonban és azon kívül. Ebben a részben Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes gátfutó volt a vendégünk.

A Prímával indított közös sorozatunk ötödik vendége Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó volt, aki igencsak otthonosan mozog a konyhában, és egy rozé kacsamellet készített stúdiónkban.

„Szeretek kísérletezni a konyhában, ezt a receptet egy hirtelen felindulásból találtam ki. Az ételem elkészítése során szeretnék egy kicsit a színek harmóniájára is figyelni. Én úgy tartom, ha a tányér minél több színt tartalmaz, az annál finomabb és egészségesebb.”

Baji Balázs a szüleitől is azt látta, nem csak a nők uralkodnak a konyhában, így ő is elég hamar belekezdett a gasztronómiai világ felfedezésébe. Világbajnoki bronzérmes gátfutónk a tokiói olimpia elhalasztásáról is beszélt.

„Nagyon sajnáltam, hogy elmaradt az olimpia, annak ellenére, hogy az én esetemben ez inkább pozitív volt, mint negatív, a korábbi sérülésem miatt. Kicsit több mint egy évvel a sérülést követően nagyon feszített tempót igényelt volna az olimpiai kvalifikáció. Jövőre nagyobb eséllyel állok neki a feladatnak.”

Baji azt is elárulta, annak idején elképzelhető volt, hogy az egész karrierje véget érhetett volna a sérülése miatt, valamint hétköznapi szakmájáról is beszélt, illetve arról, hogyan képzeli el pályafutása utolsó időszakát.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik