Az Év Sportolója Gála 2020: Karakas Hedvig nyert a nőknél

BODNÁR ZALÁNBODNÁR ZALÁN
Vágólapra másolva!
2021.01.11. 20:27
Az Év női sportolója 2020-ban a cselgáncs Európa-bajnok Karakas Hedvig lett – a tornász Kovács Zsófia és az úszó Kapás Boglárka előtt.
Az Év női sportolója 2020-ban a cselgáncs Európa-bajnok Karakas Hedvig lett (Fotó: MSÚSZ/Szűcs Attila) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE!
Az Év női sportolója 2020-ban a cselgáncs Európa-bajnok Karakas Hedvig lett (Fotó: MSÚSZ/Szűcs Attila) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE!

 

A gála 63 esztendős történetében először nyerte az Év női sportolója-díjat cselgáncsozó: Karakas Hedvig a szavazatok alapján megelőzte a kategória másik két jelöltjét, Kapás Boglárka úszót és Kovács Zsófia tornászt. A Budapesti Honvéd remek dzsúdósa állt már világ- és Európa-bajnokság, sőt Európai Játékok dobogóján, annak a legtetején azonban világversenyen legutóbb még 2009-ben juniorként. A novemberi prágai Eb-n azonban végre minden összejött neki, és nem csupán megnyerte az 57 kilogrammos súlycsoport küzdelmeit, de a finálé ráadásában a portugálok klasszisát, Telma Monteirót gyűrte le intésekkel. A tokiói lehet a harmadik olimpiája, Londonban ötödik, Rio de Janeiróban hetedik lett – a japán fővárosban harminc felett összejöhet neki pályafutása legnagyobb, tényleg ippont érő dobása.

A díjat Fürjes Balázstól, a Budapest és a főváros agglomerációja fejlesztéséért felelős államtitkártól és Marius L. Vizertől, a Nemzetközi Cselgáncsszövetség román származású osztrák elnökétől vehette át.   „Tekintsünk előre, vigyázzunk egymásra, és én abban bízom, hogy 2021-ben is a bőség zavarával küzdünk majd ebben a kategóriában, mert olimpiai bajnokok közül kell kiválasztani az Év női sportolóját” – fogalmazott az államtitkár, Marius L. Vizer pedig ezekkel a szavakkal adta át a díjat: „Külön öröm, hogy a jelöltek között a dzsúdósport is képviselteti magát. A Nemzetközi Cselgáncsszövetség köszöni, hogy tavaly ősszel Budapesten Grand Slam-versenyt szervezhettünk, köszönöm, hogy mindig számíthatunk Magyarországra, és gratulálok, Hedvig!”    

„Óriási megtiszteltetés számomra, hogy enyém lehet ez a díj, és képviselhetem a dzsúdósportot – fogadta a díjat Karakas Hedvig.Szeretnék gratulálni a többi jelöltnek és minden díjazottnak is. Köszönöm szépen a sportújságíróknak a bizalmat, úgy gondolom, hogy nagyon-nagyon sok munka van ebben a sikerben, és nagyon jó, hogy ezt ilyen formában is elismerik. De egyedül nem sikerülhetett volna. Köszönöm elsősorban a családomnak, edzőmnek, Toncs Péternek, hogy mellettem állt minden pillanatban, elviselte a hisztijeimet, a rosszabb napjaimat, mellettem volt a kudarcok idején is, és háttérbe vonult, amikor eljött a siker. Köszönöm továbbá a Budapesti Honvédnak, a dzsúdószövetségnek, a Magyar Honvédségnek, minden szponzoromnak és persze a barátaimnak, akik támogattak a kudarcok idején, és velem ünnepeltek.”

AZ ÉV NŐI SPORTOLÓJA
1. KARAKAS HEDVIG
(cselgáncsozó) 650
2. KOVÁCS ZSÓFIA (
tornász) 574
3. KAPÁS BOGLÁRKA
(úszó) 320
4. CSIPES TAMARA
(kajakos) 212
5. KOZÁK LUCA
(atléta) 201
6. JAKABFI ZSANETT
(labdarúgó) 200
7. KESZTHELYI-NAGY RITA (
vízilabdázó) 127
8. SZÉKELY ZÓJA
(tornász) 65
9. DÉVAI BOGLÁRKA
(tornász) 63
10. LUCZ ANNA
(kajakos) 60

A GÁLÁRÓL BŐVEBBEN ÉS A TOVÁBBI GYŐZTESEKRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT!

Fürjes Balázs és Karakas Hedvig (Fotó: MSÚSZ/Szűcs Attila)
Fürjes Balázs és Karakas Hedvig (Fotó: MSÚSZ/Szűcs Attila)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik