Az Év Sportolója Gála 2020: Babosék duója nyert az egyéni sportágak csapatversenyében

Vágólapra másolva!
2021.01.11. 20:16
Az Év csapata az egyéni sportágakban 2020-ban a Babos Tímea, Kristina Mladenovic teniszpáros – a női tornászválogatott és a férfi teniszválogatott előtt.
Babos Tímea és Kristina Mladenovic tavaly Melbourne-ben és a Roland Garros salakján is diadalmaskodott (Fotó: AFP) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE!
Babos Tímea és Kristina Mladenovic tavaly Melbourne-ben és a Roland Garros salakján is diadalmaskodott (Fotó: AFP) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE!

 

Húsz évvel ezelőtti Roland Garros-győztes teniszező adhatta át jókívánságai mellett – virtuálisan – a díjat egy 2020-as Roland Garros-győztes magyar teniszezőnek: a francia-kanadai Mary Pierce a Babos Tímea, Kristina Mladenovic női teniszpárost nevezte meg az Év csapata (az egyéni sportágak csapatversenyeiben) kategória győztesének. Jelölt volt a még a Davis-kupában vitézkedő, a debreceni Főnix csarnokban a belga csapatot 3:2-re legyőző férfi teniszválogatott és a Bácskay Csenge, Böczögő Dorina, Kovács Zsófia, Makovits Mirtill, Székely Zója összeállítású Eb-bronzérmes női tornászválogatott is, ám a trófea a címvédőt illette meg.

Mary Pierce (Fotó: Getty Images)
Mary Pierce (Fotó: Getty Images)

A Babos, Mladenovic páros ugyanis 2019-ben is elnyerte ezt a díjat, de elképesztő teljesítményt nyújtott a 2020-as esztendőben is. Babos Tímea és francia társa egyetlen vereséget sem szenvedett a Grand Slam-tornák női páros számában. Győztek Melbourne-ben, az ausztrál nyílt bajnokságon és Párizsban, a Roland Garroson, és csak egy nagyon is vitatott kizárás állította meg őket New Yorkban, a US Openen. (A wimbledoni torna a pandémia miatt elmaradt.) Decemberben – tulajdonképpen megismételve 2019-es teljesítményüket – ismét kiérdemelték a a női tenisz-világszervezet, a WTA ankétján az Év párosa címet.

„Drága Kiki és Timi! Tudom, milyen sikereket értetek el tavaly, a tiétek az egyik legjobb páros. Gratulálok, minden jót kívánok, idén is szorítok nektek! – mondta a díjat átadó Mary Pierce, aki egyéniben két Grand Slam-tornát nyert, az Australian Opent 1995-ben és a Roland Garrost 2000-ben, és ez utóbbi évben, épp húsz évvel Babosék előtt, párosban is diadalmaskodott a Garroson a svájci Martina Hingis partnereként. – Nagy örömmel tölt el, hogy csatlakozhatok Magyarország hagyományos sportgálájához. Nagyon jól tudom, hogy Magyarország mennyire büszke a sporttörténelmére, nagy bajnokaitok voltak és vannak sok-sok sportágban. A nehéz 2020-as év után még fontosabb a sportolók elismerése.”

Babos Tímea videoüzenetben köszönte meg a díjat. „Kristina nevében is mondom, aki most nem lehet itt velem, hogy nagyon szépen köszönjük a díjat, nagyon jó érzés az Év sportolójának lenni ebben a kategóriában, főleg egy ilyen év után, mint a tavalyi volt – fogalmazott. – Mindenkinek nehéz, mindenkinek más volt ez az év, viszont az mindenképpen pozitív, hogy ilyen előzmények után sikerült két Grand Slam-győzelmet elérnünk és továbbra is ilyen jó összhangban maradnunk Kristinával. Köszönjük az újságíróknak a szavazatokat és a díjátadó Mary Pierce-nek is a kedves szavakat.”

AZ ÉV CSAPATA (egyéni sportágak csapatversenye)
1.
BABOS TÍMEA, KRISTINA MLADENOVIC (teniszpáros) 974
2. NŐI TORNÁSZVÁLOGATOTT
305
3. FÉRFI TENISZVÁLOGATOTT
303
4. NŐI ASZTALITENISZ-VÁLOGATOTT
214
5. FÉRFI TORNÁSZVÁLOGATOTT
207
6. KÖTÖTTFOGÁSÚ BIRKÓZÓ-VÁLOGATOTT
126
7. PÉNI ISTVÁN, DÉNES ESZTER
(sportlövő, vegyes páros) 120
8. IFJABB ÉRDI TIBOR, CSÖKŐ ZOLTÁN
(rali) 110
9. SAKKVÁLOGATOTT
66
10. ADOLF BALÁZS, FEJES DÁNIEL (
kenupáros) 47

A GÁLÁRÓL BŐVEBBEN ÉS A TOVÁBBI GYŐZTESEKRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik