Asztalitenisz-vb: bravúr – 16 között a Póta, Madarász duó

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.11.25. 21:29
null
Madarászék bravúros győzelmet arattak a Linda Bergström, Christina Kallberg kettős ellen (Fotó: MOATSZ)
A jelek szerint remek döntés volt, hogy a houstoni világbajnokságra összeállt Póta Georgina, Madarász Dóra páros, amely második mérkőzését is megnyerve már a legjobb 16 között van.


A houstoni világbajnokság harmadik napjának számunkra legkellemesebb meglepetését kétségkívül az erre a versenyre összeállt Póta Georgina, Madarász Dóra duó szállította azzal, hogy a 16 közé jutásért 3:2-re legyőzte a svéd Linda Bergström, Christina Kallberg kettőst. A mérkőzés előtt Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány azt mondta, „Póta és Madarász az első mérkőzése biztató volt, a kifejezetten erősnek számító svédek ellen viszont csak akkor lehet esély, ha jól és türelmesen játszanak”.

Nos, annyira türelmesek voltak, hogy az ellenfél már 2:1-re, a negyedik játszmában pedig 9:3-ra vezetett, vagyis mindössze két pontra volt a győzelemtől. Pótáék viszont begyújtották a rakétákat, visszajöttek a meccsbe, a 11:9-es sikert hozó mindent eldöntő ötödik szett pedig maga volt a horror. Póta és Madarász bravúrja nyolcaddöntőt ért, az utolsó, még versenyben lévő egységünk a negyeddöntőbe jutásért az indiai Archana Girish Kamath, Manika Batra kooperáció ellen áll asztalhoz.

A vb harmadik napján végre a harmadik helyen kiemelt Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettős is bemutatkozhatott. Eb-bronzérmes párosunk az első fordulóban erőnyerő volt, a 16 közé jutásért viszont azonnal húzós ellenfél, a hongkongi Ho Kvan-kit, Vong Csün-ting duó következett. A két páros legutóbb 2018-ban, az ausztriai world tour versenyen találkozott egymással, akkor az ázsiaiak nagy csatában, 3:2-re nyertek. Azóta viszont a mieink rutinosabbak, érettebbek lettek, ami nyilván a két hongkongira is igaz. Most is éles meccset vívtak egymással, a végén azonban ezúttal is a szettek végén talán valamivel jobban koncentráló ázsiaiak örülhettek.

A mieink mellett a román színekben versenyző marosvásárhelyi Szőcs Bernadette-re is érdemes figyelni. A 26 éves, Európa Top 16-győztes, csapatban kétszeres Európa-bajnok klasszis eddig jól szerepel Houstonban: vegyes párosban Ovidiu Ionescu oldalán már bejutott a nyolcaddöntőbe – igaz a legutóbbi meccsüktől a dél-koreaiak sérülés miatt visszaléptek – egyesben pedig két győztes találkozó után a 16 közé jutásért a dél-koreai Dzseon Dzsi Hi lesz az ellenfele. Női párosban viszont kiesett, az osztrák Sofia Polcanovával az oldalán a második kiemelt japán Hirano Miu, Isikava Kaszumi duótól szenvedett vereséget.

EGYÉNI ASZTALITENISZ VILÁGBAJNOKSÁG, HOUSTON
Férfiak. Páros. A 16 közé jutásért: Ho Kvan-kit, Vong Csün-ting (hongkongi)–Ecseki Nándor, Szudi Ádám 3:1 (5, –10, 7, 9)
Nők. Egyes. A 32 közé jutásért: Szőcs (romániai)–Bajor (lengyel) 4:1 (5, 11, –9, 10, 5)
Páros. A 16 közé jutásért: Póta Georgina, Madarász Dóra–Bergström, Kallberg (svéd) 3:2 (–9, 10, –6, 10, 10), Isikava, Hirano (japán)–Szőcs, Polcanova (romániai, osztrák) 3:0 (12, 8, 6)
Vegyes páros. A 16 közé jutásért: Ionescu, Szőcs (romániai)–Cso Te Szeong, Sin Ju Pin (dél-koreai) 3:0 j.n.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik