Asztalitenisz: tart a járványtól, de elutazik a BL-buborékba a Budaörs

MTI/H. D.MTI/H. D.
Vágólapra másolva!
2020.11.20. 13:58
null
Tart a járványtól, de elutazik a BL-buborékba a Budaörs (Fotó: Dömötör Csaba)
Az Európai Asztalitenisz-szövetség (ETTU) végrehajtó bizottsága megerősítette, hogy decemberben, buborékos formában rendezik meg a Bajnokok Ligája mostani idényének küzdelmeit. A nők Linzben versenyeznek majd, magyar részről a Budaörs lesz érdekelt – írja az MTI.

 

A magyar szövetség hírlevele emlékeztet, hogy az ETTU a koronavírus miatt változtatott az eredeti lebonyolításon, és egy helyszínen, néhány nap alatt bonyolítja le az első számú európai kupasorozatot. A járvány tombolása miatt több klub is abban bízott, hogy jövőre halasztják a BL 2020–2021-es idényének mérkőzéseit, az ETTU azonban ragaszkodott a decemberi időponthoz. A részvételt ilyen körülmények között 11 női és 15 férficsapat vállalta.

„A jelenlegi járványügyi helyzetben számítottunk rá, hogy a megszokottól eltérő rendszerben történhet csak meg a Bajnokok Ligája, csökkentve az utazások és a kontaktok számát. Az európai szövetség és az osztrák Linz mint klub felvállalta azt az egyetlen életszerű rendezési formát, amelyben a mostani szezonban megvalósítható ez az esemény – írta közleményében a magyar bajnoki címvédő SH-ITB Budaörsi SC. – A terv szerint minden résztvevő játékos, edző, sportvezető, játékvezető és a szervezők is negatív teszttel kerülnek be a buborékba, és onnantól kezdve a verseny végéig teljesen el lesznek zárva a külvilágtól. A szervezők által meghatározott szálloda és a sportcsarnok között mozoghatnak csak, ott is a szervezők által biztosított kisbusszal.”

Az egyesület hangsúlyozta: fontosnak tartotta, hogy ebben a rendhagyó szezonban is legyen nemzetközi kupa, ezért támogatta az ETTU-t abban, hogy létrejöhessen ez a rendezvény és az asztalitenisz is bizonyítani tudja, hogy más sportágakhoz hasonlóan képes megrendezni a legrangosabb európai kupát.

„Azonban az elmúlt hetekben a járványhelyzet napról napra romlik, ezért mi, több más európai csapattal együtt, határozottan arra kértük a szervezőket, hogy a BL-tornát tavasszal tartsák meg, bízva abban, hogy akár a vakcina belépésével egy biztonságosabb, reálisabb versenyt lehessen tartani. Az ETTU azonban számunkra érthetetlen módon ragaszkodik a december 3-8-i időponthoz” – írták a budaörsiek.

„Ezzel két választási lehetőségünk maradt: vagy visszalépünk a versenytől, ami egyben a teljes 2020–2021-es nemzetközi szerepléstől történő visszalépést is jelentené, vagy vállalva egyrészt a szigorú előírásokat, másrészt a potenciális veszélyeket, elutazunk december elején Linzbe. Természetesen egyeztettünk a játékosokkal, figyelembe vesszük az ő egyéni élethelyzetüket is, és bár nem örömmel, de saját magunk miatt is, a magyar asztalitenisz képviselete miatt is és a támogatóinkkal meglévő jelenlegi és reményünk szerint jövőbeni együttműködés okán is valamilyen összetételű csapattal bevállaljuk a decemberi versenyt.”

A csoportok sorsolását az ETTU a csapatok megérkezését követően, a helyszínen tartja meg, így a verseny előtt két nappal derül ki, hogy kik lesznek a magyar csapat ellenfelei. A Budaörs utazó játékoskerete a következő napokban válik véglegessé.

„Összegezve: a Budaörsi Sport Club nem örül annak, hogy a résztvevőkre erőltetik két hét múlva a versenyzést, de az egyesület mindent elkövet annak érdekében, hogy a 2020–2021-es idényre vállalt sportszakmai és anyagi kötelezettségeit teljesíteni tudja” – áll a klub közleményében.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik