Asztalitenisz: szemműtéten esett át a magyar éljátékos

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.07.31. 22:35
null
Pergel Szandra (Fotó: Nemzeti Sport)
Pergel Szandra nem tartott a magyar női asztalitenisz-válogatottal a csehországi edzőtáborba: a pályafutását francia klubcsapatban folytató balkezes játékos részleges retinaleválás miatt szemműtéten esett át – tudtuk meg a szövetség hivatalos honlapjának pénteki beszámolójából.

 

„Nem tudni pontosan, hogy mi okozta a bajt, az orvosok sem tudják – idézi a honlap Bátorfi Zoltán szövetségi kapitányt. – Egy ideje már panaszkodott a szemére, végül elment a Sportkórházba, ahonnan egyből átirányították a szemklinikára, mert látták, hogy nagy a baj. A műtét hál' istennek jól sikerült, Szandra már otthon lábadozik, ami azonban elég sok időt vesz még igénybe. Két-három hétig ágyban kell maradnia, nem is nagyon kelhet fel, nem tudjuk még, hogy mikor játszhat újra.”

A szeptemberi Európa-bajnokságon – ha egyáltalán megrendezik – még biztos nem lehet ott a Budaörsöt 11 év után elhagyó játékos.

„Havírovban vagyunk még, a csehek hívtak meg minket a lengyel válogatottal együtt – mondta a szövetségi kapitány az edzőtáborozásról. – Épült itt egy új edzőcentrum, amelyet még nem adtak át teljesen, de a játéktér már elkészült. Tizennyolc játékos vett részt az edzéseken, nagyon hasznos héten vagyunk túl.”

A legjobb cseh (Hana Matelová, Karin Adámková) és a legjobb lengyel játékosok (Natalia Partyka, Natalia Bajor) egyaránt ott voltak a 18 fő között, míg a magyar küldöttséget Bálint Bernadett, Fehér Orsolya, Imre Leila, Madarász Dóra és Nagyváradi Mercédesz alkotta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik