Asztalitenisz: Nagyváradi Mercédesz egyesben először lett magyar bajnok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2022.11.22. 19:57
null
Nagyváradi Mercédesz a válogatott keret legjobbjait legyőzve szerezte meg a bajnoki címet (Fotó: Árvai Károly)
Az országos bajnokság első napján a nőknél két számban avattak bajnokot, egyesben pályafutása során először Nagyváradi Mercédesz győzött, párosban pedig a Madarász Dóra, Fazekas Mária kettős megvédte címét.

 

Az elmúlt évek világjárványa miatt alaposan felforgatott nemzetközi versenynaptárhoz igazodva a megszokott március helyett az idén novemberig kellett várni az asztaliteniszezők egyéni országos bajnokságára. Ráadásul ezúttal az öt versenyszámot nem egyszerre rendezik meg a Marczibányi téri Ormai László Asztalitenisz-csarnokban, ugyanis kedden női egyesben és párosban avattak bajnokot, szerdán a vegyes párosok következnek, jövő kedden pedig férfi egyesben és párosban osztják ki a bajnoki érmeket.

Az indulók számát tekintve a hölgyek mezőnye kifejezetten kínosan alakult, őszintén szólva még leírni is kellemetlen: egyesben 22-en, párosban pedig 9-en neveztek... Szerencsére a minőség azért így is megvolt, a válogatott keret tagjai ugyanis asztalhoz álltak, ám ismét felvetődik a már hosszú ideje levegőben lógó kérdés, nevezetesen, hogy mi lesz a magyar női asztalitenisszel a Póta Georgina és Madarász Dóra fémjelezte jelenlegi generáció visszavonulása után.

Választ erre csak évek múlva kapunk, kedden viszont megtudtuk, hogy a hölgyeknél egyesben és párosban kik mondhatják el magukról, hogy ők 2022 hazai legjobbjai. Párosban a tavalyi győztes Madarász Dóra, Fazekas Mária kettős megvédte címét, ha pedig az ebben a számban szerzett bajnoki aranyakat nézzük, akkor különböző párokkal Madarász hat, Fazekas pedig öt elsőségnél jár – utóbbi az első páros aranyát éppen húsz éve, 2002-ben szerezte Lovas Petra oldalán.

Egyesben már a negyeddöntőben eldőlt, hogy nem lesz címvédés, 2021 bajnoka, Imre Leila ugyanis 4:1-re kikapott Nagyváradi Mercédesztől, aki aztán ezzel a lendülettel meg sem állt a dobogó tetejéig. Tekintve, hogy ezt követően előbb Madarász Dórát, majd pedig Póta Georginát is legyőzte, ennél jobban megszolgált első hely nehezen elképzelhető egy országos bajnokságon – a korábban szintén a budaörsieket erősítő 28 éves válogatott játékos sikerét még édesebbé teheti, hogy egyesben pályafutása első magyar bajnoki címét szerezte meg.

ASZTALITENISZ EGYÉNI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, ORMAI LÁSZLÓ ASZTALITENISZ-CSARNOK
NŐK, EGYES
Elődöntő

Póta–Ambrus 4:1 (–8, 2, 9, 9, 4)
Nagyváradi–Madarász 4:0 (6, 7, 10, 2)
Döntő
Nagyváradi–Póta 4:1 (8, 9, –6, 6, 8)
Országos bajnok: Nagyváradi Mercédesz (TSV Schwabhausen)
2. Póta Georgina (SH-ITB Budaörsi SC)
3. Madarász Dóra (SH-ITB Budaörsi SC) és Ambrus Krisztina (Budapesti Erdért SE)

NŐK, PÁROS
Elődöntő

Bálint, Nagyváradi–Laskai, Volentics 3:0 (8, 7, 5)
Madarász, Fazekas–Ambrus, Imre 3:1 (9, 8, –8, 5)
Döntő
Madarász, Fazekas–Bálint, Nagyváradi 3:0 (7, 8, 8)
Ob: Madarász Dóra, Fazekas Mária (SH-ITB Budaörsi SC)
2. Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz (CSM Victoria Carei, TSV Schwabhausen)
3. Ambrus Krisztina, Imre Leila (Budapesti Erdért SE) és Laskai Irisz, Volentics Anna (Női AC Nyíregyháza, Városi SE Dunakeszi)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik