Asztalitenisz: mindkét válogatottunk nehéz csoportba került az Eb-n

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.09.03. 15:24
null
Az Európa-bajnokságon Póta Georgina is asztalhoz állhat a portugálok ellen (Fotó: Dömötör Csaba)
Bukarestben elkészítették a szeptember 28-án kezdődő csapat Európa-bajnokság csoportbeosztását, ez alapján mindkét válogatottunkra nehéz feladat vár Kolozsváron.

 

Alig több mint három hét múlva kezdődik az asztaliteniszezők kolozsvári csapat Európa-bajnoksága (szeptember 28.–október 3.), amelyre női válogatottunk a legutóbbi Eb-n szerzett bronzérmével, a férfiak pedig az augusztusi selejtezőn elért eredményükkel kvalifikálták magukat. Most, hogy már teljes a mezőny – a férfiaknál 26, a nőknél 24 együttes áll asztalhoz – Bukarestben elkészítették a csoportbeosztást.

Az ötödik helyen kiemelt női válogatottunk az E-csoportban Portugáliával és Horvátországgal küzd meg a továbbjutást jelentő első helyért. A papírforma alapján a horvátok legyőzése nem okozhat gondot, ám a portugálokkal szemben éles meccs várható. E két együttes legutóbb 2020 januárjában találkozott egymással, a portugáliai olimpiai selejtezőn a mieink emlékezetes mérkőzésen győzték le a honosított kínaiakkal felálló házigazdákat, s szereztek ezzel kvótát a tokiói olimpiára. Az akkor még szülés előtt álló Póta Georgina azon a mérkőzésen még nem játszott, ám Kolozsváron már rá is számíthat Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány.

A férfiaknál a 26., azaz az utolsó helyen kiemelt magyar válogatott a G-csoportban a horvátokkal, a csehekkel és az olaszokkal találkozik. Ahhoz csodaszámba menő bravúr kellene, hogy a csoportelsőként a mieink ott legyenek a negyeddöntőben, ám arra lehet reális esély, hogy jó játékkal egy esetleg két győzelmet is szerezzen Muskó Péter szövetségi kapitány csapata.

Mivel a férfiaknál és a nőknél is nyolc csoportot alakítottak ki, a kiírás szerint csak a csoportelsők jutnak tovább a legjobb nyolc közé, s onnan már egyenes kieséses formában folytatódnak a küzdelmek.

ASZTALITENISZ
CSAPAT EURÓPA-BAJNOKSÁG, KOLOZSVÁR
A magyarok csoportbeosztása
Férfiak
G-csoport:
Horvátország (7. kiemelt), Csehország (10.), Olaszország (21.) Magyarország (26.)
Nők
E-csoport:
Magyarország (5.), Portugália (12.), Horvátország (21.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik