Asztalitenisz: minden magyar búcsúzott a dohai WTT-tornától

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.03.04. 19:34
null
Pergel Szandra akcióban (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Minden magyar játékos búcsúzott a dohai, 200 ezer dollár összdíjazású asztalitenisz WTT-versenyen – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

 

Az MTI felidézte, egyesben közülük senkinek sem sikerült a főtáblára kerülnie, párosban viszont az Ecseki Nándor, Szudi Ádám férfi és a Szudi, Pergel Szandra vegyes duó a legjobbak közé kapott besorolást.

Előbbit ugyan a hatodik helyen emelték ki, de az új szabályok szerint csak az első négy kiemelt nem találkozhat egymással a nyitókörben, s ők egyből megkapták az elsőként rangsorolt dél-koreai duót – Cso De Szongot és Li Szang Szut –, és háromjátszmás vereségük azt jelentette, hogy nem kerültek a legjobb nyolc közé.

Vegyesben sokkal több esélye volt a magyar kettősnek, amely arra törekszik, hogy minél több világranglistapontot gyűjtsön, és ezzel kvalifikálja magát a nyári, tokiói olimpiára, de végül Szudi és Pergel sem járt sikerrel. Ellenfelük az egyiptomi Omar Asszar és Dina Mesref volt a nyitókörben, de miután 0:2-ről egyenlítettek, a döntő játszmában 15:13-ra alulmaradtak, így kiestek – a nemzetközi szövetség honlapján olvashatók szerint – írta az MTI.

A World Tour-versenyek helyébe lépett WTT-sorozatnak a dohai a debütáló versenye. A jövő héten ugyanitt egy 400 ezer dollár összdíjazású tornát rendeznek, azon is indulnak a magyarok – tekintett előre a távirati iroda.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik