Asztalitenisz: megint Fan Csen-tung nyerte a férfi vk-t

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.11.15. 19:02
null
Fan Csen-tung (Fotó: Tumbász Hédi, 2019)
A kínai Fan Csen-tung 4:3-ra legyőzte honfitársát, Ma Lungot a férfi asztaliteniszezők világkupadöntőjében, a kínai Vejhajban, így egymást követő harmadik évben nyerte meg a sorozatot – írja az MTI.

 

A 23 éves Fan Csen-tung összességében már negyedszer végzett az első helyen a vk-ban, amivel utolérte az örökranglista élén a szintén kínai Ma Lint. A bronzmérkőzésen a japán Harimoto Tomokazu 4:3-ra győzött a dél-koreai Dzsang Vu Dzsin ellen.

A hét közepén a nőknél is kínai siker született a világelső Csen Meng révén, aki a döntőben szintén honfitársát, Szun Jing-sát verte. A bronzérmet ott is egy japán versenyző, Ito Mima szerezte meg.

A női, illetve férfi vk-nak eredetileg Bangkok és Düsseldorf adott volna otthont, de a pandémia miatt helyszínmódosításra került sor. A tornákat a sportéletben már ismert buborékban bonyolították le, a játékosok csak szállodájuk és a csarnok között közlekedhettek, a szigorú egészségügyi előírások közé tartozott például, hogy étkezniük csak a szobájukban lehetett.

A koronavírus-járvány miatt idén az olimpiát, a csapat-vb-t, az egyéni Európa-bajnokságot és a legtöbb World Tour-versenyt sem rendezték meg a sportágban. Jövő héten következik az úgynevezett újraindulás (#RESTART) sorozat utolsó viadala, az ITTF-döntő Csengcsouban.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik