Asztalitenisz: Majoros és Szudi is talpon az olimpiai világselejtezőn

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.03.14. 16:43
null
Szudi Ádám bravúros teljesítménnyel nyert (Fotó: Török Attila, archív)
A dohai verseny első napjának délutáni programjában Majoros Bence és Szudi Ádám is asztalhoz állt, előbbi papírforma győzelmet aratott, utóbbi viszont bravúros teljesítménnyel győzte le a nála 44 hellyel előrébb sorolt belga ellenfelét

Miután Szudi Ádám győzelemmel kezdte a dohai olimpiai világselejtezőt – a 3. táblán a 16 közé jutásért a lengyel Samuel Kulczycki elleny nyert le 4:2-re –, a délutáni programban már a 2. táblán az első fordulóban erőnyerő Majoros Bence is bemutatkozott. A 16. helyen kiemelt, s a világranglistán a 60. helyen álló első számú magyar játékos esélyesként állt asztalhoz a Fülöp-szigeteki John Russel Misal ellen, a kettejük közötti tudásbeli különbséget jól tükrözi, hogy utóbbi csupán a 743. a világranglistán. A találkozó ennek megfelelően nem hozott sok izgalmat, s ugyan Misalnak sikerült egy játszmát elcsípnie, Majoros továbbjutása egy pillanatig nem forgott veszélyben.

A papírforma alapján a következő kanyarban igazi nagy hal, a kétszeres vb-ezüstérmes, hatszoros Európa-bajnok Vlagyimir Szamszonov következett volna, ám a fehérorosz klasszis nem játszotta le a nyolcaddöntőt, visszalépett, így hétfőn délelőtt a játék nélkül továbbjutó világranglista-205. török Abdullah Yigenler lesz Majoros ellenfele.

A 23 éves magyar játékosnak ezzel természetesen javultak az esélyei, hiszen győzelem esetén bejut a 2. tábla elődöntőjébe, ami egyben azt is jelenti, hogy ha a verseny első szakaszában nem sikerül kvótát szereznie, a második szakaszban újra próbálkozhat.

Kellemes meglepetésre ugyanez igaz Szudi Ádámra is, aki a 3. tábla nyolcaddöntőjében már bravúrgyőzelmet szállított, a nála 44 hellyel előrébb rangsorolt, világranglista-71. Cedric Nuytinck elleni siker igazán remek eredmény. A magyar bajnoki címvédő, 25 éves Szudi gyakorlatilag végig irányítva nyert a 4:1-re, s ugyan a világranglista-154. fehérorosz Alekszandr Hanyin elleni hétfő délelőtti negyeddöntő sem ígérkezik egyszerűnek, az sem állítható, hogy azon a meccsen Szudi esélytelen lenne, sőt...

ASZTALITENISZ OLIMPIAI VILÁGSELEJTEZŐ, DOHA
FÉRFI EGYES
2. tábla. Nyolcaddöntő:
Majoros Bence–Misal (Fülöp-szigeteki) 4:1 (5, 8, 8, –9, 7)
3. tábla. Nyolcaddöntő: Szudi Ádám–Nuytinck (belga) 4:1 (7, 7, 6, –6, 4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik