Asztalitenisz: Majoros dán partnerével párosban az elődöntőig jutott

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2022.09.03. 17:54
null
Majoros Bencét egyesben és párosban is csak kínai ellenfél tudta megállítani (Fotó: Földi Imre, archív)
Majoros Bence maradt talpon legtovább Panagyuristében, a wtt-sorozat feeder-versenyén, egyesben a nyolcaddöntőben, a dán Anders Linddel párosban pedig az elődöntőben búcsúzott, mind a kétszer kínai ellenféllel szemben.

 

A wtt-sorozat Panagyuristében zajló versenyének utolsó előtti napján a mieink közül már csak Majoros Bence (világranglista-102.) volt versenyben, igaz a 25 éves magyar játékos két fronton is tartotta magát. Egyesben a pénteki két remek győzelme után a legjobb 16 között a korábbiaknál nagyobb kihívás várt rá, a 22 éves Szaj Lin-vej (357.) kemény diónak ígérkezett. A kínai esetében mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy a világranglistán elfoglalt helye egyáltalán nincs arányban a játéktudásával, csupán azt tükrözi, hogy Szaj Lin-vej kevés olyan tornán vett részt, amelyen ranglistapontokat gyűjthetett. Az viszont minden ilyen esetben biztosra vehető, hogy akit a kínaiak neveznek egyeseményre, az az adott tornán győzelmi reményekkel állhat asztalhoz.

Ezt a fiatal, jobbkezes, támadó pingpongot játszó Szaj Lin-vej is bebizonyította, az ötjátszmás meccsen nem sok esélyt adott Majorosnaka nyolcaddöntőben,aki párosban ennél is tovább jutott. A magyar játékos és a dán Anders Lind az elmúlt évek során többször is együtt indult, így talán nem túlzás összeszokott duónak minősíteni a kooperációjukat. Ennek ellenére a Bastien Rembert, Jules Rolland kettős elleni negyeddöntő nem ígérkezett sétagaloppnak: a franciák alaposan bekezdtek, az első két játszmát el is vitték, Majorosék azonban visszajöttek és öt játszmában kvalifikálták magukat az elődöntőbe.

A biztos érem tehát már megvolt, a délutáni programban pedig lehetett volna „fényesíteni”, de – miként egyesben – most is kínai vetélytárs jött szembe, s a Zsen Hao, Csou Kaj páros nem is kegyelmezett. A párosban a négy közé jutó Majoros, Lind egység veresége egyben a mieink búcsúját is jelentette a bulgáriai versenytől.

WTT-SOROZAT, FEEDER, PANAGJURISTE
Férfiak. Egyes. Nyolcaddöntő:

Szaj Lin-vej (kínai)–Majoros Bence4:1 (10, –4, 4, 5, 9)

Páros. Negyeddöntő:
Majoros, Lind (magyar, dán)–Rembert, Rolland (francia)3:2 (–8, –8, 7, 6, 1)

Elődöntő:
Zsen Hao, Csou Kaj (kínai)–Majoros, Lind3:2(6,–7, 10,–10, 6)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik