Asztalitenisz: Madarász Dóra nem indul az Európa-bajnokságon

Vágólapra másolva!
2021.06.18. 13:57
null
Madarász Dóra nem indul az Európa-bajnokságon (Fotó: Földi Imre)
A kedden kezdődő varsói egyéni Európa-bajnokságra eredetileg öt női játékosunk utazott volna, az utolsó pillanatban azonban Madarász Dóra lábsérülése kiújult, ezért az olimpiai felkészülést is szem előtt tartva nem vállalta a szereplést.

 

Bátorfi Zoltán, női asztalitenisz-válogatottunk szövetségi kapitánya rossz hírrel jelentkezett: „Madarász Dóra nem tart velünk Varsóba. A bal lába combhajlítójával egy ideje bajlódik, s ugyan az elmúlt napokban már nem zavarta edzés közben, pénteken ismét fájdalmat érzett, ezért úgy döntöttünk, nem kockáztatunk.”

A csapat szombaton utazik az egyéni Európa-bajnokságra (június 22–27.), így valóban az utolsó pillanatban meghozott döntésről van szó, emiatt viszont már nincs mód a helyettesítésére: az eredetileg tervezett öt helyett négy magyar női játékos szerepel a lengyel fővárosban.

„Madarász tagja az olimpia kvótát szerző válogatottnak, ezért sem szerettünk volna kockáztatni. Fájdalmas döntést kellett meghoznunk, de ebben a helyzetben, már a tokiói játékokat is szem előtt tartva ez volt az észszerű” – fogalmazott a kapitány.

Ezzel tehát az is eldőlt, hogy az Eb-n a hölgyeknél Bálint Bernadett, Imre Leila, Pergel Szandra és Póta Georgina képviseli a magyar színeket, a férfiaknál pedig Ecseki Nándor, Lakatos Tamás, Majoros Bence és Szudi Ádám áll asztalhoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik