Asztalitenisz: Kína az összes magyart megállította Dohában

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.01.19. 15:40
null
Az Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettősnek legalább játszmát sikerült nyernie kínai ellenfelével szemben (Fotó: WTT)
Peches sorsolással, mindhárom még versenyben lévő egységünk kínai ellenféllel találkozott a dohai wtt-versenyen, s mindannyian sima vereséget szenvedtek.

 

Kínai napot tartottak a mieink a wtt-sorozat Dohában zajló contenderversenyén, ami – ismerve a sportágon belüli erőviszonyokat – nem sok jóval kecsegtetett. Még úgy sem, hogy a katari fővárosban tulajdonképpen a B-, vagy inkább a C-válogatottjuk szerepel, ugyanis a férfi és a női világranglistán az első huszonötben lévők közül egyetlen kínai sincs ott Dohában. Az ennél hátrább rangsorolt, többnyire feltörekvő fiatal játékosok viszont most bizonyíthatnak, s a jelek szerint élnek is a lehetőséggel – ezúttal jó néhányan éppen a mieink kárára.

Mondjuk az már önmagában nagy balszerencse, hogy a csütörtök reggel még versenyben lévő mindhárom egységünk, azaz Madarász Dóra, valamint az Ecseki Nándor, Szudi Ádám és az Ecseki Nándor, Madarász Dóra duónk is kínai ellenfelet kapott, a legpechesebb azonban kétségkívül a vegyes párosunk volt, amelynek sikerült a nyolc között versenyben lévő egyetlen kínai kettőst kifognia. A 17 éves Lin Si-tung és a 18 esztendős Kuaj Man három játszmában, mindössze 24 perc alatt elintézte a párizsi olimpiai kvalifikációra jó eséllyel pályázó egységünket, amely a vereség ellenére a negyeddöntőbe jutással így is értékes világranglista-pontokat gyűjtött Dohában.

Ecseki férfi párosban is asztalhoz állt, Szudi Ádám oldalán a Jüan Li-cen, Hsziang Peng ellen játszott, s itt legalább sikerült egy játszmát elcsípni. Sőt a mieink 1:1-nél a harmadik szett megnyeréséhez is közel voltak – olyannyira, hogy 10:9-nél játszmalabdájuk is volt – a végén azonban a sportág hosszú ideje érvényben lévő „alapszabálya” érvényesült, azaz a kínaiak nyertek.

Az egyesben a nyolcaddöntőben asztalhoz álló Madarász Dóra ellenfeléről már annyi információ is elég lett volna, hogy 18 éves és kínai, ám ő ezt kiegészítette azzal, hogy az előző körben az egyik legjobb európai játékost, a világranglistán a 29. helyen álló, marosvásárhelyi születésű, román színekben versenyző Szőcs Bernadettet búcsúztatta. Ajánlólevélnek bizony nem rossz, 29 éves klasszisunk nem is nagyon tudott mit kezdeni Csen Jivel, 27 perc alatt három sima játszmában kikapott, ezzel az utolsó magyar is elbúcsúzott a dohai versenytől.

WTT-SOROZAT, CONTENDER, DOHA
Férfiak. Páros.
Negyeddöntő
Jüan Li-cen, Hsziang Peng (kínai)–Ecseki Nándor, Szudi Ádám 3:1 (–9, 4, 10, 8)
Nők. Egyes.Nyolcaddöntő
Csen Ji (kínai)–Madarász Dóra3:0 (7, 7, 3)
Vegyes páros.Negyeddöntő
Lin Si-tung,Kuaj Man (kínai)–Ecseki, Madarász 3:0 (11, 7, 6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik