Asztalitenisz: hátrányból várja az Ek-negyeddöntő visszavágóját a Budaörs

Vágólapra másolva!
2023.01.28. 21:42
null
Póta Georgina az első mérkőzését megnyerte, a másodikat pedig a létező legkisebb különbséggel veszítette el (Fotó: Földi Imre, archív)
Az Európa-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Budaörsi SC női csapata 3:1-es vereséget szenvedett a spanyol Tecnigen Linares otthonában.

 

A második számú kontinentális sorozat, az Európa-kupa negyeddöntőjének első mérkőzése előtt a Budaörsi SC női csapatának célja egyértelmű volt: olyan eredményt elérni a spanyol Tecnigen Linares otthonában, amellyel a keddi hazai visszavágón marad esély a továbbjutás kiharcolására. Bachman Péter edző a jól megszokott triót, azaz Póta Georginát, Fazekas Máriát és Dari Helgát küldte asztalhoz, míg a hazaiaknál ezúttal hiányzott a mindig veszélyes thaiföldi Paranang Orawan, távollétében két román légiós, Roxana Istrate és Claudia Caragea, valamint a spanyol Carmen Torres állt szemben a magyar bajnokcsapattal.

Az esélyek inkább a vendéglátók mellett szóltak, ennek ellenére benne volt a meccsben, hogy a budaörsiek 3:1-re nyernek, hiszen az 1:1 utáni mindkét párharcot rövidített játszmában, egyetlen pont különbséggel veszítették el, előbb Dari, majd Póta bosszankodhatott az elszalasztott lehetőség miatt.

EURÓPA-KUPA, NŐK
Negyeddöntő, 1. mérkőzés
Tecnigen Linares (spanyol)–SH-ITB Budaörsi SC 3:1

Istrate–Fazekas Mária 3:1 (8, –12, 7, 10)
Torres–Póta Georgina 0:3 (–2, –1, –4)
Caragea–Dari Helga 3:2 (9, –6, –9, 7, 6:5)
Istrate–Póta 3:2 (–9, –9, 8, 6, 6:5)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik