Asztalitenisz: férficsapatunknak maradt esélye az Eb-re

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.08.28. 15:41
null
Szudi Ádám a finnek ellen mindkét mérkőzését megnyerte (Fotó: Árvai Károly)
A belgrádi Eb-selejtező második napján férfi asztalitenisz-válogatottunk 3:1-re legyőzte Finnországot, így a mieink tovább küzdhetnek azért, hogy asztalhoz állhassanak a szeptember végén kezdődő kolozsvári kontinenstornán.

Férfiválogatottunk rosszul kezdett a belgrádi Eb-selejtezőn, a péntek esti programban kellemetlen meglepetésre 3:2-re kikapott az A-csoport papíron leggyengébbnek tartott válogatottjától, Norvégiától. A szombati folytatásban ezek után egyértelmű volt a helyzet: ha 3:0-ra sikerül legyőzni a finneket, együttesünk biztosan ott lesz a kolozsvári csapat Európa-bajnokságon (szeptember 28.–október 3.), 3:1-es és 3:2-es sikernél a csoport második helyéről vasárnap még lehet „pótvizsgázni”, a vereséggel viszont a mieinknek le kell mondaniuk az Eb-szereplésről.

Majoros Bence hiányában – első számú játékosunk családi okok miatt nem utazott el a szerb fővárosba – Muskó Péter szövetség kapitánynak korlátozott volt a mozgástere, ám szombatra annyit mégiscsak változtatott, hogy Szudi Ádám mögött a Majoros helyére beugró Juhász Patrik került a második helyre, míg Ecseki Nándor a hármas poszton szerepelt.

Szudi az első összecsapáson az ellenfél magyar származású játékosa, a válogatottunkkal Budapesten rendszeresen edzőtáborozó Oláh Benedek ellen állt asztalhoz. Oláh kezdett jobban, de a második játszmától az igazán fontos pillanatokban már inkább Szudi akarata érvényesült, így a két egymást kiválóan ismerő asztaliteniszező csatájából ezúttal Szudi került ki győztesen. A 20 éves Juhász Patrik a vele egyidős Alex Naumi ellen következett, a párharc esélyese egyértelműen a világranglistán 319 hellyel előrébb jegyzett finn volt, nem is született meglepetés. Szerencsére a következő párban sem, Ecseki különösebb gond nélkül intézte el Samuli Soinét, így Szudi már 2:1-es magyar vezetésnél kezdhetett Naumi ellen, és sikerült lezárnia a mérkőzést: a 3:1-es győzelem azt jelenti, hogy a mieink az A-csoport második helyen végeztek, így a vasárnapi folytatásban a további négy csoportmásodikkal megküzdhetnek az utolsó még szabad Európa-bajnoki helyért.

EB-SELEJTEZŐ, FÉRFIAK, BELGRÁD
A-csoport: Magyarország–Finnország 3:1
Szudi Ádám–Oláh 3:1 (–10, 11, 8, 13), Juhász Patrik–Naumi 0:3 (–9, –7, –9), Ecseki Nándor–Soine 3:1 (7, –3, 2, 3), Szudi–Naumi 3:1 (8, –10, 9, 9)
A végeredmény: 1. Finnország 1 győzelem (4:3), 2. Magyarország 1 (5:4), 3. Norvégia 1 (3:5)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik