Asztalitenisz: férficsapatunk kiharcolta az Európa-bajnoki részvételt

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.08.29. 21:05
null
Izrael ellen Juhász Patrik állította be a 3:0-s végeredményt (Fotó: Dömötör Csaba)
A vártnál nehezebben, de sikerült, férfiválogatottunk is kvalifikálta magát a szeptember végén kezdődő kolozsvári Európa-bajnokságra.

A belgrádi Eb-selejtező záró napján az öt csoportmásodik minitorna keretében döntött az Eb-szereplést érő utolsó helyről. A Szudi Ádám, Ecseki Nándor, Juhász Patrik trió a délután elődöntőben 3:1-re győzött Svájc ellen, s mivel a másik ágon Izrael 3:1-ra megverte Montenegrót, a magyar–izraeli csata tétje az Eb-részvétel volt.

„Esélyesebbek vagyunk, igyekszünk ezt az asztalnál is érvényesíteni” – mondta a kezdés előtt Muskó Péter szövetségi kapitány, aki ezúttal Ecsekit küldte elsőként asztalhoz, s a balkezes, párosban Eb-bronzérmes klasszis megszolgálta a bizalmat, három szettben intézte el a 18 éves Tal Israelit. Ha a szettarányt tekintjük, Szudi hasonló magabiztossággal nyert Michael Tauber ellen, de valójában az első két játszma nagy csatát hozott, sőt az elsőben Szudi 7:1-es hátrányból fordított. A mieink 2:0-ás vezetésénél Juhász Patrik már nyugodtabban várhatta a maga partiját, s a hazai új generáció egyik legjobbja Amit Gorennel szemben le is zárta a találkozót.

Ha nehezebben is ment a vártnál a lényeg a végeredmény: a nők a 2019-es Eb-n szerzett bronzéremmel szereztek jogot az indulásra, a férfiak pedig a belgrádi selejtezőn csatlakoztak hozzájuk, így mindkét válogatottunk ott lehet a kolozsvári (szeptember 28.–október 3.) kontinenstornán.

EB-SELEJTEZŐ, FÉRFIAK, BELGRÁD
2. szakasz
Döntő

MAGYARORSZÁG–IZRAEL 3:0
Ecseki Nándor–Israeli 3:0 (11, 9, 6)
Szudi Ádám–Tauber 3:0 (10, 11, 2)
Juhász Patrik–Goren 3:1 (–10, 8, 8, 5)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik