Asztalitenisz: férficsapatunk Izrael ellen játszik ki-ki meccset az Eb-részvételért

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.08.29. 16:47
null
Ecseki Nándor fontos pillanatban nyerte meg a maga mérkőzését (Fotó: Török Attila, archív)
A várakozásnál nehezebben, de férfi asztalitenisz-válogatottunk legyőzte Svájcot a belgrádi Eb-selejtezőn, az esti programban az utolsó még szabad Európa-bajnoki hely megszerzéséért Izrael ellen állnak asztalhoz a mieink.

Miután férfi asztalitenisz-válogatottunk a belgrádi Eb-selejtező csoportkörében a második helyen végzett (a norvégoktól 3:2-re kikapott, majd a finneket 3:1-re legyőzte), egyetlen esély maradt arra, hogy kvalifikálja magát a kolozsvári Eb-re: az öt csoportmásodik minitornáját kell megnyerni. A mieink a sorsolásnál az elődöntőben Svájcot kapták ellenfélül, amire Muskó Péter szövetségi kapitány úgy reagált, hogy „mi vagyunk az esélyesek”.

A mérkőzés ennek megfelelően kezdődött, Szudi Ádám nagyon simán, 11:1-re nyerte meg az első játszmát a világranglista-310. Cedric Tschanz ellen, ám kellemetlen meglepetésre hosszú ideig ez volt az utolsó pillanat, amikor a magyar csapatnál volt az előny. Szudi meccsének forgatókönyve teljesen megváltozott, Tschanz fordított, s ugyan Ecseki Nándor jó teljesítménnyel egyenlített a 19 éves Pedro Osiróval szemben, a harmadik pozícióban játszó Juhász Patrik az Elias Hardmeier elleni összecsapáson kétszettes hátrányba került. A fordulópontot a harmadik játszma jelentette, Juhásznak sikerült szépítenie, majd ezzel a lendülettel a következő két szettet is behúzta, amivel végre a magyar válogatotthoz került az előny, s 2:1 után Szudi már nem hibázott.

Ha nem is könnyen, de válogatottunk hozta a kötelezőt, így az esti programban a minitorna másik elődöntőjét megnyerő Izrael ellen a még Eb-szereplést érő utolsó hely megszerzéséért áll asztalhoz a magyar válogatott

FÉRFI ASZTALITENISZ EB-SELEJTEZŐ, BELGRÁD
2. SZAKASZ
Negyeddöntő:
Izrael–Írország 3:0
Elődöntő:
Magyarország–Svájc
3:1
Szudi Ádám–Tschanz 1:3 (1, –9, –6, –3)
Ecseki Nándor–Osiro 3:1 (10, 4, –6, 7)
Juhász Patrik–Hardmeier 3:2 (–9, –13, 9, 9, 7)
Szudi Ádám–Osiro 3:0 (6, 2, 6)

Izrael–Montenegró 3:1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik