Asztalitenisz Ek: tovább menetel a PTE PEAC a továbbjutás felé

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.10.22. 13:31
null
Gerold Gábor nagy csatában, a lehetséges legkisebb különbséggel győzte le a székelyudvarhelyi György Szilárdot (Fotó: Földi Imre, archív)
A magyar bajnoki címvédő PTE PEAC férficsapata az Európa-kupa első csoportkörének második fordulójában a várakozásnak megfelelően 3:0-ra legyőzte székelyudvarhelyi ellenfelét, amivel nagy lépést tett a második csoportkörbe jutás felé.


Azok után, hogy a PTE PEAC Kalo-Méh férficsapata az SPG Linz elleni 3:1-es győzelemmel kezdte az Európa-kupa első csoportkörét, a linzi torna második napján a romániai CSS-SZAK Odorheiu Secuiesc ellen állt asztalhoz. Mivel a magyar bajnoki címvédő azzal a nem titkolt céllal vágott neki a D-csoport küzdelmeinek, hogy szeretné megszerezni a továbbjutást jelentő első két hely valamelyikét, a székelyudvarhelyi alakulattal szemben kötelező volt nyerni, még úgy is, hogy az ellenfélnél Sebastian Loso személyében jó képességű svéd légiós is szerepelt. Vendégjátékosa amúgy a pécsieknek is van, a szerbiai Pető Zsolt már több fontos mérkőzést hozott a PTE PEAC-nak, a játékerejét pedig jól mutatja, hogy a tokiói olimpiára is kvalifikálta magát. Ahogy csütörtökön az SPG Linz ellen, úgy most is ő volt, aki megadta az alaphangot: Lucian Munteanu ugyan egy szettet elcsípett, Pető sikere így sem forgott veszélyben. Demeter Lehel és Gerold Gábor viszont alaposan megizzadt, előbbi Losót, utóbbi pedig György Szilárdot verte öt játszmában, sőt Gerold a mindent eldöntő rövidített szettet a létező legkisebb különbséggel, 6:5-re hozta.

A PTE PEAC két forduló után két győzelemmel áll, az esti programban a horvát STK Libertas Marinkolor következik. Amennyiben a pécsiek nyernek, már biztosan továbbjutnak, s várhatóan az olasz ASD Marcozzi elleni szombati összecsapás dönt majd arról, hogy az első vagy a második helyről kvalifikálják magukat az Európa-kupa második csoportkörébe.

EURÓPA-KUPA, ELSŐ CSOPORTKÖR
FÉRFIAK
D-CSOPORT, LINZ

PTE PEAC Kalo-Méh–CSS-SZAK Odorheiu Secuiesc (Székelyudvarhely, romániai) 3:0
Pető Zsolt–Munteanu 3:1 (10, 12, –9, 6), Demeter Lehel–Loso 3:2 (–7, 2, 7, –11, 6:2), Gerold Gábor–György 3:2 (5, 10, –11, –11, 6:5)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik