Asztalitenisz Ek: a Budaörs női csapata nem jutott be az elődöntőbe

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2022.01.19. 21:02
null
A negyeddöntő visszavágóján Dari Helga szerezte a budaörsiek egyetlen győzelmét (Földi Imre)
A hazai 3:1-es vereség után Cagliariban is ugyanilyen arányban szenvedett vereséget a Budaörs női csapata, így a legutóbbi kiírás ezüstérmesének most a negyeddöntő jelentette a végállomást.

 

Miután az SH-ITB Budaörsi SC női csapata szombaton, hazai pályán 3:1-re kikapott az olasz ASD Quattro Moritól, nyilvánvaló volt, hogy az Európa-kupa negyeddöntőjének szerda esti visszavágójára Bachman Péter edzőnek valamin változtatnia kell. Mivel a Póta Georgina, Fazekas Mária, Dari Helga összetételű triónál erősebbet nem tud asztalhoz küldeni, ezért annyi lehetősége maradt, hogy a játékosok sorrendjén módosít. A budaörsi összecsapáshoz képest változtatott is, Fazekas és Dari pozícióját megcserélte, vagyis Cagliariban előbbi került a második, utóbbi pedig a harmadik helyre. A megnyugtató előnyük birtokában természetesen az olaszok igyekeztek biztosra menni, az első találkozó főszereplői, a két román légiós, Andreea Dragoman és Tania Maria Plaian mellé a kínai-olasz Jian Weit dobták be, akivel gyengébbek egészen biztosan nem lettek...

A mieinktől Fazekas kezdett, sokkal jobban megszorongatta Plaiant, mint az első összecsapáson Dari, ám ez is csak arra volt elég, hogy 3:0 helyett 3:1-re kapott ki, vagyis az olaszok ezen a pontot már karnyújtásnyira voltak a továbbjutástól. Ennek ellenére jó esély volt rá, hogy Póta visszahozza a meccsbe a Budaörsöt: az első számú magyar játékos 1:1-nél a harmadik szettben 10:5-re vezetett, azaz öt játszmalabdája volt, ám leblokkolt, s Dragoman sorozatban hét pontot szerezve fordított. A negyedik szettben is volt sansz, Pótának 10:9-nél itt is játszmalabdája volt, de ezúttal sem tudott élni a lehetőséggel. A román 3:1-re győzött, s ezzel a folytatástól függetlenül biztossá vált, hogy az ASD Quattro Mori jut be az Európa-kupa elődöntőjébe, a legutóbbi kiírásban ezüstérmet szerző Budaörs pedig a negyeddöntőben elbúcsúzott.

ASZTALITENISZ
EURÓPA-KUPA, NŐK

Negyeddöntő, második mérkőzés
ASD Quattro Mori (olasz)–SH ITB Budaörsi SC 3:1

Plaian–Fazekas Mária 3:1 (8, –9, 9, 6)
Dragoman–Póta Georgina 3:1 (8, –8, 10, 11)
Jian Wei–Dari Helga 0:3 (–4, –10, –0) – a harmadik játszmát feladta
Plaian–Póta 3:0 (6, 6, 7)

Továbbjutott: az ASD Quattro Mori kettős győzelemmel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik