Asztalitenisz Eb: kikapott a románoktól a férfiválogatott

SZŰCS MIKLÓS (Puszan)SZŰCS MIKLÓS (Puszan)
Vágólapra másolva!
2019.09.03. 16:39
null
A Nantes-i Városi Sportcsarnok ad otthont az Eb-nek, az előtérben Majoros Bence játszik a román Cristian Pletea ellen
Nem sok hiányzott a bravúrhoz, de végül papírforma eredmény született, férfi asztalitenisz-válogatottunk a nantes-i kontinensbajnokság első napján 3:1-es vereséget szenvedett az előrébb rangsorolt románoktól.

 

A csoportmérkőzések során képesek lehetünk a meglepetésre, hinni kell benne és én hiszek is. A felkészülésünk érzésem szerint kiválóan sikerült, jó formában vagyunk, s ugyan nehéz feladat vár ránk, a svéd és a román együttes sem verhetetlen. Utóbbihoz talán közelebb vagyunk, s ha a legjobbunkat hozzuk, sikerülhet a bravúr.”

A legújabb, azaz a szeptemberi világranglistán a 89. helyen álló Majoros Bence szavai ezek, a ma kezdődött csapat Európa-bajnokság előtt fogalmazott így. Nos, a jelek szerint nem a levegő beszélt, hiszen a nyitó nap talán legnagyobb szenzációja éppen az ő nevéhez fűződik: 3:2-re legyőzte a nála 37 hellyel előrébb rangsorolt, egyéni Eb- és páros vb-ezüstérmes román Ovidiu Ionescut. Majoros valóban remekül játszott, s még akkor sem tört meg, amikor 2:0-s vezetése után ellenfele kiegyenlített. A döntő szettben fej fej mellett haladtak, a hajrá pedig a magyar játékosnak sikerült jobban.

Ezzel amúgy kiegyenlítődött az állás, előtte ugyanis Lakatos Tamás három játszmában kikapott Cristian Pleteától. A románok mindössze 19 éves klasszisa remek formában van, másfél héttel ezelőtt a world tour sorozat csehországi állomásán például a sportág szupertinijét, a még mindig csak 16 éves japán Harimoto Tomokazut búcsúztatta, márpedig erre európai játékos csak elvétve képes. A harmadik találkozón Szudi Ádám vívott rendkívül kiélezett, ám végül elvesztett csatát Rares Sipossal, majd Lakatos után Majoros sem tudta megállítani Pleteát.

Ez a mérkőzés is bizonyította, hogy már nem lehet minket egy kézlegyintéssel elintézni, egy-két válogatottat leszámítva, senki nem mehet biztosra ellenünk – mondta Szudi a találkozót követően. – Végig színvonalas, jó mérkőzést játszottunk a románokkal, s ugyan most kikaptunk, nem jártunk messze a bravúrtól. Talán az egyik legerősebb, legkiegyensúlyozottabb csoport a mienk, nincs könnyű dolgunk, de szerdán a svédek ellen is megpróbáljuk.”

Aranyosi Péter szövetségi kapitány elmondta, abban biztos volt, hogy Ionescu és Pletea játéklehetőséget kap az ellenfélnél, a harmadik pozícióban azonban inkább Szőcs Hunor játékára számított, de ha tudja, hogy Sipos szerepel, akkor is így állította volna össze a magyar csapatot.

Az ellenfél játékstílusát figyelembe véve most ez volt a legjobb felállás, s a mutatott teljesítmény ebben csak megerősített – magyarázta a szakvezető. – Majoros Bence bravúrjának nagyon örülünk, s valóban nem sok hiányzott, hogy még nagyobb meglepetést szerezzünk. Megyünk tovább, a svédek ellen is igyekszünk a legjobbunkat nyújtani, meglátjuk mire lesz elég.”

Férfiválogatottunk szerdán 16 órától játszik Svédország ellen, előtte a hölgyek is bemutatkoznak, női csapatunk 13 órától Belgium ellen áll asztalhoz.

ASZTALITENISZ
CSAPAT EURÓPA-BAJNOKSÁG, NANTES
FÉRFIAK, B-CSOPORT
Románia–Magyarország 3:1
Pletea–Lakatos Tamás 3:0 (9, 7, 9)
Ionescu–Majoros Bence 2:3 (–10, –9, 5, 7, –9)
Sipos–Szudi Ádám 3:2 (6, –10, –4, 7, 7)
Pletea–Majoros 3:1 (8, –11, 9, 5)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik