Asztalitenisz BL: az első három között zárna csoportjában a Pécs

MTI/D. S. B.MTI/D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.08.24. 13:36
null
Demeter Lehel szerint nehéz küzdelem vár a PTE-PEAC-ra a nemzetközi színtéren (Fotó: Laufer László)
A PTE-PEAC Kalo-Méh férficsapatának célja, hogy az első három között végezzen csoportjában az asztalitenisz Bajnokok Ligájában – közölték a klub vezetői szerdai, pécsi sajtótájékoztatójukon.

A baranyai egyesület – amely a tavalyi után második BL-részvételére készül – 19. kiemeltként a francia AS Pontoise-Cergy TT, a cseh SF SKK El Nino Praha és a spanyol Irun Leka Enea gárdájával küzd meg a csoportszakasz során, a szeptemberi 7-8-i torna házigazdája utóbbi csapat lesz. A körmérkőzések után a négy négyesből csak a győztesek jutnak tovább a második szakaszba, a második, harmadik és negyedik helyezettek átkerülnek az Európa-kupa második szakaszába.

Demeter Lehel csapatkapitány szerint nehéz küzdelem vár rájuk a nemzetközi színtéren, de mindent megtesznek a győzelmekért, s hogy minél jobb helyen végezzenek.

Szántosi Dávid, a klub újonnan igazolt játékosa, sokszoros utánpótlás magyar bajnok azt mondta, az idény során tisztes nemzetközi helytállásban és a bajnoki arany megszerzésében bízik, ezzel együtt pedig folyamatosan fejlődni szeretne.

Ács Pongrác, a Pécsi Egyetemi Atlétikai Club (PEAC) ügyvezető elnöke felidézte: a sportágban a régió legerősebb klubjának számító PEAC révén tavaly 13 év után szerepelt ismét magyar csapat a legrangosabb európai kupasorozatban, ráadásul ott győzelmet is tudott aratni. Kiemelte: mind az utánpótlás, mind az ifjúsági korú csapatuk rendre az ország legerősebbjei között van, ami egyben előrevetíti a klub eredményes jövőjét is.

A BL kapcsán úgy fogalmazott: az együttes Európa legerősebb klubjaival mérheti össze tudását, a céljuk pedig az, hogy csoportjukban az első három hely valamelyikén végezzenek.

Közölte: a magyar kormány és a PTE, valamint a Kalo-Méh kiemelten támogatja a klubot, ami biztosítja a színvonalas munkát.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik