Alpesisí-vk: Shiffrin a gyorsasági szakágakban is versenyez

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.10.08. 10:40
null
A 69 vk-futamon győztes síző, Mikaela Shiffrin tavaly szinte kizárólag műlesiklásban és óriás-műlesiklásban indult (Fotó: AFP)
A kétszeres olimpiai bajnok amerikai Mikaela Shiffrin a gyorsasági szakágakban is versenyez az alpesisí-világkupa következő idényében – közölte az MTI.

 

„Egész pályafutásom során a technika áll a középpontban, de szeretem a sebességet, és különösen szeretem Lake Louise-t, így jelenleg tervben van, hogy ott is elindulok. Valószínűleg nem leszek ott minden egyes gyorsasági versenyen, ez egyszerűen nem lehetséges" – nyilatkozta a 26 éves Shiffrin.

A 69 vk-futamon győztes síző tavaly szinte kizárólag műlesiklásban és óriás-műlesiklásban indult, idén viszont lesiklásban és szuperóriás-műlesiklásban rajthoz áll Lake Louise-ban december elején. Utóbbi két szakágban a Lake Louise-i pályán nyert először, lesiklásban 2017-ben, szuper-G-ben egy évvel később.

A februári, pekingi téli olimpiát is magában foglaló új szezon október 23-án kezdődik a hagyományos óriás-műlesiklással az ausztriai Söldenben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik