Ajánló: újrahasznosított futócipő!

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2021.07.12. 19:10
A környezettudatosság szerencsére a sportban is teret nyer, egy német sportszergyártó cég a futócipők mellett a síbakancsot is teljes egészében újrahasznosított anyagokból gyártja le.

Világszerte egyre fokozottabb hangsúlyt kap a fenntarthatóság és a környezetvédelem, illetve egyre nagyobb teret nyer az újrahasznosíthatóság. Hazánkban július 1-től betiltották az egyszer használatos, eldobható műanyag termékeket, így a futóversenyeken már nem lesznek műanyag poharak, de a sportruházati ipar is zöldebb útra lépett.

Sok versenyszervező már korábban csatlakozott a zöld mozgalomhoz, és a frissítőállomásokon a műanyag poharak helyett papírpohárban kínálnak frissítőket. Terepfutóversenyeken pedig már a saját pohár is felkerült a kötelező felszerelések listájára. Tehát a futósport is kezd környezettudatossá válni, a tendenciából pedig nem maradhatnak ki a sportfelszereléseket és -ruházati termékeket gyártó világmárkák sem. Ha ugyanis hosszú távon meg akarják tartani vásárlóikat, rákényszerülnek, hogy zöld szemüvegen keresztül tervezzenek és alkossanak.

Az egyik legnagyobb német cég például először ruházati kollekciójában vezetett be újrafelhasználható termékcsaládot, majd ezt követte két éve az első újrahasznosítható futócipő is.

A teljes cikket elolvashatja a csupasport.hu weboldalon!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik