Ajánló: életben maradni bárhol, kényelemben

N. ZS.N. ZS.
Vágólapra másolva!
2021.01.15. 21:20
A bushcraft, magyaros nevén bozótmívesség az egyszerű túlélésnél sokkal többet jelent. A szemléletmódot régóta követő Heim Tankréd szerint olyan életstílus, amely őseink tudását éleszti fel bennünk.

A bushcraft a természetben való túlélés és boldogulás készségét, annak fejlesztését, ismeretanyagát foglalja magában. Magyarországon nem mondhatni, hogy széles körben elterjedt lenne a gyakorlása, de aki keres, könnyen találhat kisebb, régóta fennálló közösségeket. Itthon bozótmívesség néven is találkozhatunk vele, s hogy mi a leginkább szerethető benne?

„A hivatalos definíciótól annyiban térnék el, hogy a bushcraft valójában életszemlélet – válaszolta kérdésünkre Heim Tankréd, aki gyerekkora óta járja az erdőt, később hivatalos vadász lett, jelenleg pedig bushcraft túrákat is szervez. – Elődeink tudását foglalja össze. Csupa olyan hasznos dolgot, amely száz-százötven évvel ezelőtt teljesen természetes volt a vidéki emberek számára, a mindennapos megélhetésükhöz, az életben maradásukhoz szükséges. Sokan összemossák a túléléssel, de túléléskor az ember bekerül valamilyen vészhelyzetbe, és az a célja, hogy minél hamarabb visszajusson a civilizációba. A bushcraft több ennél…”

A cikk folytatása a csupasport.hu oldalán olvasható!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik