Aerobik-vb: három érmet, két aranyat nyertünk pénteken

Vágólapra másolva!
2022.06.17. 22:32
Címkék
A magyarok három érmet, közte két aranyat szereztek a portugáliai Guimaraesben zajló aerobik-világbajnokság pénteki napján – adta hírül az MTI.

A Magyar Torna Szövetség tájékoztatása szerint a Bali Dániel, Mazács Fanni, Farkas Balázs alkotta trió mellett a magyar csapat állhatott a dobogó legmagasabb fokára, míg a stepaerobikosok bronzérmesként zártak.

Csapatban az olaszokat és a románokat megelőzve először született magyar diadal. A vb-ezüstérmes magyar hármas másodikként jutott a fináléba, ahol aztán 20,277 ponttal érdemelte ki az aranyérmet. Ebben a számban több mint húsz éve volt magyar vb-győztes.

„Hogy mit jelent ez a cím nekem? Azt hiszem, az egyik leggazdagabb ezüstéremgyűjteménnyel rendelkezem a sportágban. Nagyon vágytam erre. Nagyon boldog vagyok, azt hiszem, így kerek a mi történetünk, mert nem hiszem, hogy még a következő világbajnokságon is indulni fogunk" – mondta Bali.

A stepaerobikosoknál az Ádám Bernadett, Dévényi Anna, Kajtor Enikő, Kövesdi Méda, Kopacz Dalma, Solti Réka, Szarvas Róza, Vajda Zsófia összeállítású csapat 16,850 ponttal végzett harmadikként.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik