Aerobik-vb: magyar ezüst- és bronzérem a második napon

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.05.28. 19:33
Ezüstérmet nyert a magyar felnőtt trió a baki aerobik-világbajnokságon, a magyar csapat pedig bronzérmes lett.

Az Európa-bajnoki aranyérmes Mazács Fanni, Bali Dániel, Farkas Balázs trió úgy lett második, hogy másodikként jutott a péntek délutáni fináléba. Ott – a hazai szövetség beszámolója szerint -–csaknem három tizedet javított selejtezőbeli eredményén, de 22,616 pontjával nem tudott a kvalifikációban is legjobb bolgárok elé kerülni.

A vb második napján a selejtezőkből három további magyar egység jutott a szombati döntőkbe: a vegyespárosoknál Bali Dániel és Mazács Fanni kettőse, aerodance-ben a Lőcsei Zoltán, Hajdu Kata, Makranszki Anna, Simon Zsófia, Farkas Balázs, Szöllősi Panna, Ökrös Janka, Ruzicska Vanessza alkotta csapat, a csoportok versenyében pedig a Bali Dániel, Lőcsei Zoltán, Farkas Balázs, Mazács Fanni, Szöllősi Panna összeállítású gárda.

A selejtezőkben elért eredmények alapján a nemzetek rangsorában Magyarország bronzérmet szerzett. A magyar indulók emellett az összes lehetséges versenyszámban – páros, trió, csoport és aerodance – biztos kvótát szereztek a jövő évi Világjátékokra.

A bakui világbajnokság szombaton a vegyespáros, a férfi egyéni, az aerodance és a csoport kategória döntőivel zárul, a négyből háromban lesz magyar egység.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik