A címvédő O'Sullivan vezet a sznúker-vb döntőjében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.06. 00:22
null
Ronnie O'Sullivan (jobbra) remek formában, három frémmel vezet Barry Hawkins előtt (Fotó: Action Images)
Ronnie O'Sullivan 10:7-re vezet a sheffieldi sznúker-világbajnokság döntőjében. A címvédő angollal szemben remekül tartja magát az esélytelennek tartott, ám remek formában játszó Barry Hawkins. A 18 nyert frémig zajló finálé hétfőn ér véget.

A pályafutása ötödik vb-döntőjét játszó Ronnie O'Sullivan kezdett jobban, hiszen egy 74-es és egy 92-es brékkel 2:0-ra elhúzott. A folytatás azonban elmaradt, Barry Hawkins behúzta a szünet előtti két frémet, majd a pauza utáni első játékot is, így meglepetésre átvette a vezetést.

A címvédő összekapta magát, és ő is hármat nyert sorozatban (többek között egy 113-as és egy kereken 100-as brékkel), így a vb-döntő első szakasza után O'Sullivan 5:3-ra vezetett.

Az esti folytatásban Hawkinsnak jött ki jobban a lépés, ismét felzárkózott, majd 7:7-nél utolérte riválisát. Lökött egy 133-as bréket is, a döntőben eddig ez volt a legmagasabb pontszám.

Ezután újfent O'Sullivan pillanatai jöttek. Sorozatban megint nyert három játékot, meglökve pályafutása 128. és 129. 100 fölötti brékjét a vb-k történetében, ezzel megelőzte az örökranglistát addig vezető hétszeres világbajnok skót legendát, a tavaly visszavonult Stephen Hendryt.

Tehát a kétnapos, az egyik fél 18. megnyert frémjéig tartó döntő félidejében Ronnie O'Sullivan 10:7-re vezet. Könnyen lehetett volna 9:8 is, de a vasárnapi záró játékban Hawkins hibázott az utolsó fekete golyónál, amit végül O'Sullivan lökött be.

Folytatás hétfőn.

SZNÚKER-VB, SHEFFIELD
Döntő (állás 17 frém után)

Ronnie O'Sullivan (angol, 1.)–Barry Hawkins (angol, 15.) 10:7

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik