Eddig minden Shaun Murphy tervei szerint alakul
Eddig minden Shaun Murphy tervei szerint alakul

Tekintsük át a szerdai nap történéseit. Először is tovább menetel Walesben Ronnie O’Sullivan. Legutóbbi „áldozata” a hatszoros világbajnok Steve Davis volt. A mérkőzés a 2004-es verseny döntőjének visszavágója volt, amikor is O’Sullivan 8-5-ről fordítva nyert 9-8-ra.

A tegnapi meccs valamivel egyoldalúbbra sikeredett. A „Rocket” hamar 4-1-es előnyre tett szert, többek között egy 72-es, 88-as és egy 68-as brékkel. Ezt követően csakúgy, mint kedden kiengedett, majd egy 69-es brékkel továbbjutott. Ellenfele a következő körben a címvédőt búcsúztató Allister Carter lesz.

Hamar szertefoszlottak a walesi Mark Williams álmai, miután simán kapott ki a kitűnő formában lévő Shaun Murphy-től. Az angol sztár kevés hibával játszott és lehetőségeit maximálisan kihasználta. Két fantasztikus „century-t” (száz fölötti brék) lökött: egy 105-öst, majd egy 129-est, végül 5-2-re győzedelmeskedett.

„Nagyon rég nem játszottam ilyen jól, mint ma. Bizakodóan tekintek a verseny további része felé –” mondta a múlt heti Málta Kupa győztese, Shaun Murphy.

Negyeddöntős ellenfele papíron nem okozhat számára problémát, hiszen Joe Perry keveset mutatott eddig ebben a szezonban, top tizenhatos helyéért küzd a világranglistán.

Tovább folytatódik Stephen Lee remek 2008-as évkezdete. A januárban a Masters-en döntőző angol újra negyeddöntős, miután simán verte a Graeme Dottot búcsúztató Stuart Binghamet.

A legjobb nyolcban Stephen Hendry vár rá, aki döntő frame-ben ejtette ki a hazai pályán játszó Ryan Day-t. Az egész mérkőzésen nem volt egy játéknál nagyobb különbség a két játékos között, aztán 4-4-nél Hendry nagy nyomás ellenére egy 71-es brékkel lépett tovább.

A nap egyik rangadójának titulált Ken Doherty - Mark Selby meccs az előzetes várakozásoknak megfelelően alakult, kitűnő snookert láthatott a walesi közönség.

Végül a győzelmet Mark Selby gyűjtötte be, többek között egy 71-es, egy 66-os, 60-as és egy 114-es brékkel. Selby tehát bizakodóan tekinthet a negyeddöntő elé, ahol azonban nem kisebb név, mint a világbajnok várja. Ez egyben a tavalyi világbajnoki döntő visszavágója is lesz.

John Higgins ugyanis gyakorlatilag tönkreverte a kínai Ding Dzsunhujt, esélyt sem adva ellenfelének. Az első négy frame után 4-0 volt a skót javára majd egy 61-es brék után 5-1-re győzött és lépett tovább a negyeddöntőbe.

SNOOKER WALESI BAJNOKSÁG

3. FORDULÓ (5 NYERT JÁTÉKIG)
Ronnie O'Sullivan (angol) Steve Davis (angol) 5-3
Joe Perry (angol) Stuart Bingham (angol) 5-2
Ken Doherty (ír) Mark Selby (angol) 2-5
Neil Robertson (ausztrál) Ali Carter (angol) 3-5
Stephen Lee (angol) Michael Judge (ír) 5-2
Stephen Hendry (skót) Ryan Day (walesi) 5-4
Ding Junhui (kínai) John Higgins (skót) 1-5
Mark Williams (walesi) Shaun Murphy (angol) 2-5