Ronnie O' Sullivan lesöpörte nyolcaddöntőbeli ellenfelét, Mark Kinget
Ronnie O' Sullivan lesöpörte nyolcaddöntőbeli ellenfelét, Mark Kinget

Ronnie O’Sullivan remek játékkal, meggyőző fölénnyel verte Mark Kinget 9-1-re. Az első felvonásban a kétszeres világbajnok hamar elhúzott és már 7-0-ra is vezetett - köszönhetően többek között egy 119-es, 82-es, 61-es és egy 51-es breaknek - mire King megnyerte az első frame-jét. A záró részben aztán a „Rocket” hamar begyűjtötte a két szükséges frame-et és jutott a legjobb nyolc közé.

O’Sullivan - aki már 32 hónapja nem tudott ranglistaversenyt nyerni - igen szerényen nyilatkozott a mérkőzés után: „Túl sok hibát vétettem, egyáltalán nem lehetek elégedett. Győztem, de ennyi az egész.”

Szintén sima győzelmet aratott Shaun Murphy, a 2005-ös világbajnok, aki az első szünet után 3-1-re még vesztésre állt Stuart Bingham ellen, ám onnantól kezdve ellenállhatatlanul játszott és zsinórban nyolc frame-t nyerve már negyeddöntős.

Hasonló módon lépett túl a második fordulón Mark Williams is. Mark Allen már 5-1-re is vezetett ellene, ám a kétszeres világbajnok magára talált és egymás után nyolc frame-t begyűjtve nyert 9-5-re.

Williams élete legrosszabb formájában volt az elmúlt egy évben, azonban most úgy tűnik magára talált. Bizakodóan is nyilatkozott: „Úgy gondolom jelenlegi formám még nem elég jó, hogy megnyerjem a tornát, de ha képes leszek javítani teljesítményemen, ott lehetek a vasárnapi döntőben.”

Mark Williamsre az elődöntőbe jutásért a remek formában lévő Stephen Maguire vár, az Észak-Ír Kupa győztese Ian McCullochot búcsúztatta 9-5-re.

Negyeddöntős a kínai sztár Ding Junhui is, aki egy sokáig szoros mérkőzésen tudott végül győzedelmeskedni Nigel Bond ellen. A mérkőzés döntő momentuma a nyolcadik frame volt. Bond ebben 47-0-ra elhúzott, ám Ding fordított és így 4-4-gyel kezdték az esti felvonást. Ezt követően a verseny 2005-ös győztese könnyedén jutott a negyeddöntőbe. Shaun Murphyvel várhatóan fantasztikus mérkőzést vívnak majd az elődöntőért.

Az alsó ágon a Grand Prix-győztes hongkongi Marco Fu 9-2-vel gázolt át Joe Perryn és Mark Selbyvel találkozik az elődöntőbe jutásért. A májusi vb-n döntős Selby Dave Haroldot búcsúztatta szintén 9-2-vel.

A forduló mérkőzését Jamie Cope játszotta Barry Hawkins ellen, amely végig rendkívül szorosan alakult és csak az utolsó frame tudott dönteni, amelyet Cope egy 100+ breakkel nyert meg. Ellenfele a negyeddöntőben nem más, mint Ronnie O’Sullivan lesz.

Kállai Péter

UK CHAMPIONSHIP

  • NYOLCADDÖNTŐK:
  • Stephen Maguire (skót) - Ian McCulloch (angol) 9-5
  • Mark Williams (walesi) - Mark Allen (észak-ír) 9-5
  • Ding Junhui (kínai) - Nigel Bond (angol) 9-5
  • Shaun Murphy (angol) - Stuart Bingham (angol) 9-3
  • Mark Selby (angol) - Dave Harold (angol) 9-2
  • Marco Fu (hongkongi) - Joe Perry (angol) 9-2
  • Ronnie O'Sullivan (angol) - Mark King (angol) 9-1
  • Jamie Cope (angol) - Barry Hawkins (angol) 9-8