Az esemény sajtótájékoztatóján kiderült, a kaposvári Lovas Akadémián rendezendő viadalra az elmúlt évekhez hasonlóan világsztárokat várnak a szervezők. Nem véletlen, hogy ez a Világkupa-forduló ennyire népszerű: igen jó híre van a magyar Vk-fordulónak, így 1986 óta minden évben eljön a szakág krémje.

A háromnapos viadalra erős csapattal érkeznek a világ élmezőnyébe tartozó németek, osztrákok és svájciak, de több neves ukrán lovas is szerencsét próbál. Újdonság, hogy japán, kínai és kanadai lovas is szerepel majd a versenyen. Az ugyanakkor megszokott, hogy a teljes hazai élmezőny bizonyíthat.

A magas indulói létszám miatt várhatóan reggeltől késő estig tart majd a napi program. Várhatóan a szombat délutáni Nagydíj és a vasárnap délutáni, immár Világkupa-pontkért zajló zenés kűr tartogatja majd a legtöbb izgalmat. A belépés idén is ingyenes lesz. A pénzdíj 3 millió forint, a döntő győztese pedig egy vadonatúj Ford Fusion személygépkocsit is hazavihet majd. A programot egy lovas kaszkadőr bemutató, illetve Sasvári Sándor és csapatának szombat esti lovas musicalje teszi teljessé. (MTI)