Patyi Melinda és Paksy Tímea párosban és négyesben is már a döntőre készülhet
Czagány Balázs
Patyi Melinda és Paksy Tímea párosban és négyesben is már a döntőre készülhet

Egy kajakpályán szokatlan természeti jelenség, mégpedig a köd nehezítette meg a versenyzők dolgát vasárnap reggel a szegedi MOL Világkupa kétszáz méteres előfutamai során. A kellemetlen, hűvös, nyirkos időjárás tehát immár biztosan végigkíséri a viadal résztvevőit egész hétvégén.

Az egyesek közül a férfi kajakozók (Gyertyános Gergely, Bozsik Gergely) és a kenusok (Foltán László, Bozsik Attila) nehezebben, a nők (Janics Natasa, Paksy Tímea) könnyebben jutottak a középfutamba.

A párosok is sikerrel vették az első akadályt, a női egység (Paksy Tímea, Patyi Melinda) ráadásul közvetlenül a fináléba lapátolt, ugyanez némi meglepetésre a Kozák Danusia, Szabó Gabriella kettősnek nem sikerült, de a középfutamba ők is kvalifikálták magukat.

A többiek (a Lakatos Zsolt, Végh Attila, illetve a Horváth Gábor, Fürdök Gábor kenupáros, illetve a Gyertyános Gergely, Beé István, a Kadler Viktor, Babella Balázs, valamint a Kozák Danusia, Szabó Gabriella kajakduó) is vízre szállhatnak a folytatásban – a középdöntőben.

A kajak négyesek közül mindhárom magyar hajó remekül szerepelt, és bejutott a fináléba. ---- E ---- &