Kolonics György, kovács Katalin és Kucsera Gábor, ahogyan eddig nem láthattuk őket
Kolonics György, kovács Katalin és Kucsera Gábor, ahogyan eddig nem láthattuk őket

„A T-Mobile a Világkupa kiemelt főszponzora, az MKKSZ munkáját pedig az elkövetkező két évben arany fokozatú támogatóként segíti” – jelentette be dr. Baráth Etele, az MKKSZ elnöke és Winkler János a Magyar Telekom mobil szolgáltatások üzletágának (T-Mobile) vezetője. Az első számú mobilkommunikációs társaság természetesen a sportágban hosszú ideje – egyéni és egyesületi támogatóként is – jelen van: a T-Mobile Janics Natasa egyéni szponzora és a Domino-Honvéd kajak-kenu szakosztályának névadó támogatója.

Mintegy egy hónnappal a verseny előtt megkezdődött a MOL Világkupa jegyeinek értékesítése. A regatta napi belépői 1000 forintos, a három napos bérletek 2500 forintos áron vásárolhatók meg országszerte az Ibusz-irodákban. A világbajnoki erősségű mezőnyt vonzó versenyt az MTV élőben közvetíti.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség az idén is hű marad önmagához: a legdinamikusabb hazai sportföderáció ezúttal új arculati kampánnyal és új versenyszámokkal csábítja a lelátóra a sportág több tízezer szurkolóját.

„Az országos reklámkampányban csak az igazságot mutatjuk be – mondta Schmidt Gábor, az MKKSZ főtitkára. – Láttatni engedjük, hogy nem csak eredményes, hanem csinos, szép és jóképű versenyzők ragadnak lapátot válogatottunkban. A kampányban minden szakágból egy-egy világklasszis mutatkozik be fotómodellként: a női kajakosok közül Kovács Katalin, a férfi kajakosok sorából Kucsera Gábor, a kenusok részéről pedig Kolonics György.”

A huszonhét hagyományos futam mellett, az új versenyszámok között a MOL Világkupán debütál két pénzdíjas futam: a 4x100 méteres, illetve a 3x100 méteres váltó. A 100 méteres pályán belül minden esetben egymással szemben indítják el a váltók tagjait, így egy stadionnyi hosszban forr majd a víz, és alakulnak ki drámai csaták – épp a lelátók előtt.

A váltó futamok mellett a szegedi MOL Világkupa szervezői a szeptember 8-án és 9-én Győrött sorra kerülő maratoni világbajnokságra is igyekeznek ráirányítani a figyelmet, ezért a Vk programjában szerepel hat különleges hosszútávú futam, melynek futószakaszai a tribünök között zajlanak majd. Síkvízen – a MOL Vk mellett – a duisburgi világbajnokság (augusztus 8-12.) az év fő eseménye, amelyen válogatottunk a pekingi kvalifikációs helyek megszerzéséért száll hajóba.