Vizes Eb: az oroszok nyerték a szinkronúszó technikai csapatversenyt

Vágólapra másolva!
2021.05.12. 18:35
null
A győztes orosz csapat (Fotó: Kovács Tamás/MTI)
A világbajnok orosz válogatott nyerte a szinkronúszók technikai csapatversenyét a budapesti vizes Európa-bajnokságon. A magyar csapat – miután elveszítette egyik legfontosabb tagját, Apáthy Annát – visszalépett.


A hét együttest felvonultató mezőnyben a favoritként fölényes győzelmet arató oroszok mögött az ukránok másodikként, a spanyolok harmadikként végeztek.

A magyar csapat az Apáthy Anna, Barta Niké, Farkas Linda, Gács Boglárka, Götz Lilien, Hungler Szabina, Rényi Luca, Szabó Anna összeállításban indult volna, de végül visszalépett ettől a számtól, ugyanis az egyik legfontosabb tagnak számító Apáthy kedden megbetegedett, és cserék ugyan a szakvezetés rendelkezésére állnak, mégis az a döntés született, hogy egy nappal a szám előtt már túl sok rizikó lett volna a váltásban, ezért inkább nem indulnak. A folytatásban viszont már bekapcsolódnak a magyarok is.

A csapatok technikai versenyében az együtteseknek 2:50 perc – plusz-mínusz 15 másodperc – áll rendelkezésükre, hogy bemutassák a kötelező elemeket tartalmazó gyakorlatukat, ezt követően a bírók három szempont - végrehajtás, hatás, elemek - alapján pontozzák őket.

VIZES EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZINKRONÚSZÁS
TECHNIKAI CSAPATVERSENY

1. Oroszország (Vlada Csigirjova, Marina Goljagykina, Veronyika Kalanyina, Szvetlana Kolisnyicsenko, Polina Komar, Szvetlana Romasina, Alja Surocskina, Marija Surocskina) 95.6705 pont
2. Ukrajna 92.3920
3. Spanyolország 89.7700

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik