Vívás: kilencedik a nőt tőrcsapat a tbiliszi vk-n

Vágólapra másolva!
2023.06.04. 15:48
null
Fotó: hunfencing.hu
A Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Pásztor Flóra összetételű női tőrcsapat a kilencedik helyen végzett a tbiliszi világkupa-viadalon.

Akárcsak májusban az első kvalifikáció vk-viadalon, vasárnap Tbilisziben is elveszítette női tőrcsapatunk a nyolcaddöntőt: akkor Kína ellen maradt alul a gárda egyetlen tussal, ezúttal Kanada ellen kapott ki.

Úgy, hogy a hetedik asszó végén a Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Pásztor Flóra összetételű kvartett 32:25-re vezetett…

Aztán jött egy csúnya vereség, de Kreiss még így is egytusos előnyt adott át a befejező emberünknek, Pásztornak, csak hát a lélektani előny ekkor már a kanadaiaknál volt, akik előbb egyenlítettek, majd vezettek – előbb eggyel, aztán kettővel, hárommal.

A vége 45:42 lett – nem ide, Pásztorék számára ismét az alsóház maradt, ahol helyt is álltak, így a rosszból a legjobbat hozták ki.

A párizsi csapatkvótához viszont kellenének a nyolc közé jutások, mi több, az olimpiai induláshoz egy nagyobb bravúr is biztosan szükségeltetne…

VILÁGKUPAVERSENY (Tbiliszi)
TŐR
NŐK, CSAPAT
A 16 közé jutásért
Magyarország–Svédország – Svédország visszalépett
Nyolcaddöntő
Kanada–Magyarország 45:42 (Pásztor +1, Kondricz 0, Kreiss –4)
A 9–16. helyért
Magyarország–Szingapúr – Szingapúr visszalépett
A 9–12. helyért
Magyarország–Hongkong 45:32 (Pásztor +12, Lupkovics +4, Kondricz –3)
A 9. helyért
Magyarország–Németország 45:40 (Pásztor +7, Lupkovics +2, Kondricz –4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik