Vegyes páros curling-vb: negyedszer kaptak ki a mieink

Vágólapra másolva!
2021.05.20. 16:56
null
Kiss Zsolt és Palancsa Dorottya csütörtök este az ausztrálok ellen játszik (Fotó: Dömötör Csaba)
Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt kettőse 6–2-re kikapott az orosz csapattól csütörtökön az Aberdeenben zajló olimpiai kvalifikációs vegyes páros curling-világbajnokságon – írja az MTI.

 

A 2013-ban és 2015-ben világbajnok magyarok az első négy endet egyaránt elveszítették a szinte hibátlanul játszó riválisukkal szemben, és bár az ötödik felvonásban szépítettek, az utolsó játékrészt már le sem játszották.

Kissékre még egy mérkőzés vár csütörtökön, 20.30 órától az 1/5-tel álló ausztrálok ellen lépnek jégre.

A 2/4-es mérleggel jelenleg nyolcadik magyarok a hétfői nyitónapon a németektől kikaptak, kedden a Koreai Köztársaság csapatát legyőzték, majd a kanadaiakkal szemben ismét veszítettek. Szerdán előbb a csehek ellen nyertek, majd az olaszokkal szemben alulmaradtak. Hat forduló után Kanada és Skócia 5/1-es mutatóval áll az élen.

A viadalon a küzdelmek két tízcsapatos csoportban zajlanak, az elsők rögtön az elődöntőbe jutnak, a második és harmadik helyezettek keresztbe játszanak egymással a négy közé jutásért, míg a negyedik párosok az utolsó kvótáért küzdenek meg egymással, amennyiben szükséges.

Kissék célja, hogy megszerezzék Magyarország első ötkarikás indulási jogát a sportágban, amihez a legjobb hétben kell végezniük. A nyolcadik hely csak akkor elég a kvalifikációhoz, ha a pekingi téli játékok házigazdája, azaz a biztos induló Kína is a legjobb nyolc között zár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik