TE: az egyetem szenátusa Sterbenz Tamást javasolja új rektornak

I. SZ., SZ. R.I. SZ., SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.08.26. 18:28
null
Sterbenz Tamást javasolta új rektornak a Testnevelési Egyetem szenátusa (Fotó: tf.hu)
A Testnevelési Egyetem szenátusa Sterbenz Tamást javasolta a TE új rektorának, aki az elnöki teendői miatt augusztus 31-én a rektori tisztéről lemondó Mocsai Lajos helyét veszi át.

 

A tisztségre két jelölt volt, a kosárlabdasportban játékosként, edzőként és vezetőként is dolgozó Sterbenz Tamás mellett Hamar Pál, a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének elnöke, aki 41 éve tanít és tevékenykedik az egyetemen.

Sterbenz Tamás a programjában korábbi sportolói, valamint sportvezetői karrierjére fűzte fel a mondanivalóját. Kiemelte, a csapatjáték és az összefogs fontosságát, valamint azt, hogy a jó vezető és edző a háttérből iránytja, és segíti csapatát. Emellett a Testnevelési Egyetem közleményéből kiderül, Sterbenz szerint az eredményes vezetés a stratégia, a taktika és a racionalitás hármasságára épül, míg a modellváltásra egyfajta új mozgástér lehetőségeként tekint.

A beszédeket követően a szenátusi tagok szavaztak, 14:2 arányban Sterbenz Tamást választották meg rektornak.

A végső döntést a kuratórium mondja ki augusztus 26-i, csütörtöki ülésén.

Mocsai Lajos a szenátusi ülés zárásaként sikeres korszakként tekintett vissza hétéves rektori ciklusára, beszédében pedig kitért az elmúlt évek fejlesztéseire, valamint arra is, hogy rektorként aktív szerepet játszhatott az egyetem modellváltásában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik