Rp. gyorskorcsolya: mindhárom váltónk elődöntős a drezdai vk-n

Vágólapra másolva!
2023.02.03. 19:29
null
Nógrádi Bence 1000 méteren jutott tovább (Fotó: Árvai Károly, archív)
Péntektől vasárnapig Drezda ad otthont a rövid pályás gyorskorcsolya világkupa-sorozat ötödik állomásának, melyen az első napon minden távon selejtezőket  teljesítettek az indulók.

 

A hat állomásból álló világkupa-sorozat pénteken Drezdában folytatódott. Mint ismert, a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott az első két viadalt (Amerikában) kihagyta, ám decemberben már mindkét almati vk-versenyen jégre léptek a mieink. És ott vannak Drezdában is, ahol pénteken a selejtezőkkel indult a küzdelem. A csapat legjobbja, Jászapáti Petra mind 500, mind 1000 méteren továbbjutott, utóbbi távon Kónya Zsófia is sikerrel járt.

A világkupa-sorozat sajátossága, hogy minden állomáson egy-egy távot kétszer rendeznek meg, ez Drezdában az 1500 méter, így aztán a leghosszabb számban két negyeddöntőt is rendeztek az első napon: Sziliczei-Német Rebeka mindkettőn indult, s mindkét akadályt remekül vette, így ő szombaton és vasárnap is elődöntőt futhat – Somodi Maja is ugyanezt a két számot vállalta, elsőre továbblépett az elődöntőbe, míg a második 1500 métere nem ért továbbjutást.

A férfiaknál Nógrádi Bence 1000 méteren, Bontovics Balázs 1500 méteren jutott tovább. A pénteken „kiesettek” is folytathatják a versenyt, hiszen szombaton és vasárnap délelőtt reményfutamokat rendeznek, s annak a győztese a legjobbakkal léphet jégre – délután.

A Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Nógrádi Bence, Talabos Attila összetételű vegyes váltó második lett a futamában, vagyis mehet az elődöntőbe.

A Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Somodi Maja, Sziliczei-Német Rebeka összetételű váltó is a második helyen ért célba a negyeddöntőben, így szombaton elődöntőt futhat.

A Bontovics Balázs, Nógrádi Bence, Talabos Attila, Tiborcz Dániel összeállítású kvartett megnyerte a negyeddöntős futamát, ezzel a férfiváltónk is a fináléért korcsolyázhat szombaton Drezdában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik