Románia: a csapatsportokban a játékosok 40 százalékának román állampolgárnak kell lennie

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.07.07. 15:49
null
Az előző idényben ismét a <a href="https://www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/romania-nyert-a-cfr-megint-kolozsvaron-a-bajnoki-cim-2892447" target="_blank"><strong>CFR Cluj </strong>lett a bajnok</a> a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Fotó: Getty Images)
Novák Eduárd romániai sportminiszter csütörtökön bejelentette, hogy aláírta azt a rendeletet, melynek értelmében a 2022–2023-as idénytől valamennyi csapatsportban, a felnőtteknél és a junioroknál egyaránt, a pályán levő játékosok minimum 40 százalékának román állampolgárnak kell lennie.

 

Az intézkedés azt hivatott támogatni, hogy több román játékos kapjon lehetőséget klubjánál a külföldiekkel szemben. A minisztérium szerint az intézkedés hozzásegíti a szakszövetségeket, hogy teljesítsék céljaikat. Novák Eduárd azt reméli ettől, hogy segíteni fogja a csapatsportokban a román válogatottakat.

A tárcavezető megköszönte a szakszövetségeknek, hogy az előzetes tárgyalásokon támogatták az ötletet, és sok sikert kívánt az alkalmazásához, amely minden szövetség számára kötelező érvényű. Novák Eduárd emlékeztetett, hogy a sport nemzeti prioritás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik