Rögbi: 5. helyen zárta az Eb első fordulóját női válogatottunk

Vágólapra másolva!
2021.06.20. 17:56
A magyar női rögbiválogatott az ötödik, míg a férfi a kilencedik helyen zárta az olimpiai hetes szakág kétfordulós másodosztályú (Trophy) Európa-bajnokságának első, zágrábi körét.

A női együttes szombaton két vereséggel és egy győzelemmel csoportjában harmadikként végzett, és vasárnap először a svédek elleni negyeddöntőben lépett pályára, amit a torna eredményközlő oldala alapján 33-7-re elveszített. A nyolccsapatos tornán így az 5-8. helyért küzdhetett tovább, és előbb Moldovát győzte le 19-5-re, majd a törököket 17-14-re. Utóbbiakat a csoportkörben 26-21-re múlta felül.

A férfi együttes három vereséggel az utolsó helyen végzett csoportjában szombaton, így vasárnap a 9-12. helyért zajló rájátszásban szerepelt, ahol viszont ellenállhatatlannak bizonyult. Bulgáriát 50-5-re győzte le, majd a lettek ellen 17-7-re nyert, és vágott ezzel vissza utóbbiaknak az egy nappal korábban elszenvedett 24-0-s vereségért.

Magyar szempontból szombaton egy győzelem és öt vereség volt a mérleg, vasárnap viszont négy győzelem és egy vereség.

Az Eb második fordulóját - amely után összesítésben majd kialakul a végeredmény - július 9-11. között a Budapest Rögbi Centerben rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik