Rögbi ENK: Dánia lemondta a magyarok elleni playoffot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.19. 14:40
Bőhm Balázs, a Magyar Rögbiszövetség főtitkára arról tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t, hogy júniusi playoff ellenfelünk, Dánia anyagi okokra hivatkozva lemondta a magyarországi utazást – a tervezett büdzséjükbe nem fért bele plusz egy mérkőzés –, így legjobbjaink minden bizonnyal játék nélküli győzelemmel válthatnak osztályt az Európai Nemzetek-kupa következő, 2014–2016-os körére.

Amint arról a hétvégén beszámoltunk: a magyarok a divízió 2/C-ben szerepeltek – ez a sorozat ötödik osztálya, de a rangsorban valójában a hatodiknak számít, mert a Hat Nemzet-kupában lévő sportági favoritokat nem sorolják be az ENK-ba –, és végeztek kiadós ciprusi vereséggel a csoport második helyén. Ez playoffmeccsre jogosította őket a feljutásért, ellenfelünk a divízió 2/B-ben negyedik helyen végző Dánia lett volna. A hivatalos megerősítést ugyan az európai szövetség mondja ki, de sokat aligha kell tárgyalni róla.Amint arról a hétvégén beszámoltunk: a magyarok a divízió 2/C-ben szerepeltek – ez a sorozat ötödik osztálya, de a rangsorban valójában a hatodiknak számít, mert a Hat Nemzet-kupában lévő sportági favoritokat nem sorolják be az ENK-ba –, és végeztek kiadós ciprusi vereséggel a csoport második helyén. Ez playoffmeccsre jogosította őket a feljutásért, ellenfelünk a divízió 2/B-ben negyedik helyen végző Dánia lett volna. A hivatalos megerősítést ugyan az európai szövetség mondja ki, de sokat aligha kell tárgyalni róla.

A mieink így ősztől majd újra találkozhatnak a tőlünk most csoportelsőként automatikusan feljutó Ciprussal, a divízió 2/B-ben harmadik Andorrával, a divízió 2/A-ban utolsó helyen végző, így kieső Litvániával, valamint Horvátország (divízió 2/A, 4. hely)–Lettország (divízió 2/B, 2. hely) playoffmeccs vesztesével.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik